Ha még nem tudod, mit csinálj a nyár utolsó hétvégéjén…

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ráfordulunk a nyári szünet utolsó hétvégéjére, itt az alkalom, hogy még utoljára lustálkodj egy nagyot. Ha pedig nem akarsz otthon ülni, hoztunk néhány szuper programot, mielőtt újra belevetnéd magad a tanulásba. Van köztük ingyenes is, és gondoltunk azokra is, akik a fővárostól távolabb élnek.

Állatkertek Éjszakája (augusztus 30.)

Ma este országszerte tizenhárom állatkertbe és vadasparkba lehet bemenni, ahol különleges éjszakai programokkal várnak. Például a Fővárosi Állat- és Növénykertben cápák közé merülő búvárokat, a Pécsi Állatkertben éjszakai bogarászást, a Kecskeméti Vadasparkban fáklyafényes állatetetéseket tartanak. Az összes résztvevő állatkert listáját és programját ezen a linken találjátok meg. A programokra állatkerti belépőjegyet kell váltani.

Pixabay

Bartók Feszt (augusztus 31.- szeptember 1.)

A fővárosi Bartók-negyedben, a Műegyetem rakparton és a Szent Gellért téren negyven program várja a hétvégén a kicsiket és a nagyokat is. Koncertek (pl. Hiperkarma, Bëlga), kofák, bűvészmutatványok és egy csomó más érdekesség is lesz. Ahogy a szervezők írják, gondoltak a kreatívokra (lehet kézműveskedni), a világmegváltókra és a pihenni vágyókra is. Hogy ez pontosan mit jelent, a programokon kiderül majd. A Bartók Feszt ingyenes, de egyes programokra regisztrálni kell. A részleteket pedig itt találod.

kép: Facebook

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva! fesztivál (augusztus 31. -szeptember 1.)

Ezen a hétvégén Szentendre belvárosában gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel és fényfestéssel várnak. De lehet festeni egy óriási kifeszített vászonra, meg lehet tanulni papírsárkányt készíteni és szombat délután megnézhetitek azt is, hogy milyen egy jótékonysági gumikacsaúsztatás. A programok nagy része ingyenes, ezekről részletesen itt olvashattok.

Fényfestés a tavalyi fesztiválon. kép: szentendreejjelnappalnyitva.hu

Tündértalálkozó a Kálvária téren (augusztus 31.)

A budapesti nyolcadik kerületbe várnak szombaton minden kicsit, nagyot, törpöt, manót, tündért, herceget és királykisasszonyt. És persze gyerekeket és gyereklelkű felnőtteket is. Az ingyenes családi rendezvényt a Turay Ida Színház szervezi, és egy teljes mesebirodalomra számíthat az, aki ellátogat ide. Lesz Mesepalota, Manóvarázsda, Tánckuckó, és a helyi rendőrkapitányság segítségével még Törptanpálya is. A részleteket a színház weboldalán találjátok.

Nyárbúcsúztató homokvárépítő verseny a Városháza parkban (augusztus 31.)

Budapest belvárosában a Városháza melletti hatalmas homokozóban szombaton homokvárépítő verseny lesz. Előtte viszont szakértőtől lehet megtanulni, hogyan is kell ezt csinálni, egy igazi világbajnok homokszobrász mutatja meg, hogyan kell szakszerűen bástyát és várárkot formázni. A rendezvény ingyenes, a versenyre jelentkezni itt lehet.

Tavaly ez készült… kép: Facebook/ Budapest Te meg Én

Művészeti és családi nap az Inotai Hőerőműben (szeptember 1.)

Az egyik legkülönlegesebb rendezvényhelyszínre várnak titeket vasárnap délután, a veszprém megyei Inotai Hőerőműbe. Szabadtéri játékokkal, ügyességi vetélkedőkkel és fényshow-val készülnek a szervezők. Több workshopon is részt vehetsz, kipróbálhatod a valódi filmre fotózást, megnézheted, hogy működik a képeket előhívó sötétkamra. De készíthetsz hangszereket, csinálhatsz ékszereket hulladékból, és préselhetsz magadnak egyedi tárgyakat kacatokból egy hőprés segítségével. A programokat részletesebben itt találod.

kép: Facebook

Tizedik Jubileumi Tacskó Találkozó Gödöllőn (augusztus 31.)

Ha szeretnél egy rakáson látni egy csomó vicces, cuki virslikutyát, akkor Gödöllőn a helyed szombaton. Ha pedig van otthon tacskód, mindenképp vidd el, de ne felejtsd otthon az oltási bizonyítványát. A rendezvény ingyenes, de a helyszínen tacsimentő szolgálatokat lehet támogatni. A kutyusok mellett (ha van kedved másra is figyelni) színpadi programok, kirakodóvásár és ügyességi versenyek is lesznek. A részletes programot itt találod.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.