Gigapadlizsán, termetes paprika és retek: komoly zöldség- és gyümölcsrekordok születtek

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

12 rekordot jelentő zöldség- és gyümölcsfélét mutattak be az Egyesült Királyságban tartott nemzeti zöldségbajnokságon. A Malvern Autumn Show-t évente megrendezik, de a szervezők szerint idén rekordszámú versenyző érkezett hozzájuk. A gigantikus példányok termelői nem voltak teljesen ismeretlenek, néhányan már több Guinness-rekordot is döntöttek az elmúlt években.

De volt néhány újonc is, köztük a nyolcéves Dasha Edwards Dél-Walesből. Dasha a családja segítségével nevelt egy rekorder padlizsánt, ami 41 centiméter hosszú volt!

Dasha a családjával. Fotó: GWR

A kislány 4 éves kora óta termeszt zöldségeket, és a Guinness-nek elmondta, hogy izgatott volt és büszke, amikor kiderült, hogy nyertek. Egyébként több kísérletet folytattak, az első padlizsánt például megrágta valamilyen rágcsáló. Dasha jövőre a leghosszabb uborkával tervez indulni a versenyen.

A legnehezebb paprikát egy 81 éves férfi, Ian Neale termesztette. A zöldpaprikája 966 grammos volt, ami több mint hétszerese egy átlagos, boltban kapható paprikának.

A megapaprika. Fotó: GWR

Egy másik, a versenyen jól ismert férfi, Joe Atherton a „hosszúak királya” címet kapta meg. Idén a leghosszabb fehérrépát (4,8 méter) és a leghosszabb retket vitte a bajnokságra. Az utóbbi több mint hét méter volt! Bár igazság szerint ennek a nagy része a zöldség hosszú hegye. Ettől még rekordot jelent! A férfi korábban a leghosszabb sárgarépa (6 méter), a leghosszabb paszternák (6,55 m) és a leghosszabb cékla (8,5 méter) kategóriában is világrekorder lett.

Joe Atherton. Fotó: GWR

Mindenféle fura rekordokról itt írtunk nektek, ebben a cikkben pedig elmagyaráztuk, hogy lehettek Guinness-világrekorderek, ha van valamilyen szuperképességetek.

(GWR)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."