Félórás büfészünet az Operában, kíméletlen őrludak Brazíliában – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A büfé bevételét akarják növelni, ezért a jövőben kettészedik, és félórás szünettel játsszák a Carmina Burana c. előadást az Operaházban. Erről a főigazgató, Ókovács Szilveszter döntött a darab rendezője és karmestere megkérdezése nélkül. Ezért Bogányi Tamás karmester úgy döntött, hogy nem vezényli az előadást tovább. Carl Orff Carmina Burana c. műve egyben előadva legfeljebb 45 perc, az Operában ebből mostanra másfél órás előadást csináltak, amiből fél óra a szünet. És az igazgató reményei szerint ezt a szünetet a nézők a büfében sütizve és kávézva töltenék el. A szakma és a közönség is felháborítónak tartotta az esetet. Az Átrium színház erre bejelentette, hogy náluk az előadások közben negyvenperces vacsoraszünet lesz. Persze azt is hozzátették, hogy csak vicceltek. Az Operaház igazgatója utólag műbalhénak nevezte az esetet.

Feltűnően rekedtes hangon tartotta meg gazdasági évnyitó beszédét a miniszterelnök. Az újságírók megkérdezték a hivatalát, hogy beteg-e. „Orbán Viktor hivatalból mindig egészséges” – ezt válaszolta Havasi Bertalan sajtófőnök. Tény, hogy a miniszterelnök ritkán beteg, legalábbis ritkán derül ki ez a nyilvánosság számára. Orbán utoljára 2019-ben jelentett beteget, amikor helyettesíteni kellett egy rendkívüli sajtótájékoztatón. (blikk.hu)

A magyar háztartások költik a legkevesebbet az Európai Unióban, ennek pedig az az oka, hogy nálunk a legkisebb a családok jövedelme. A Magyar Nemzeti Bank tanulmánya szerint hiába nőttek jelentősen a bevételek, a rekordmagas infláció miatt ez mégis olyan volt, mintha a növekedés meg sem történt volna. A forint gyengesége miatt pedig a magyar átlagjövedelem alig éri el az uniós átlag felét. (nepszava.hu)

A tavaly elhunyt világhírű ír énekesnő, Sinead O’Connor jogutódja arra szólította fel Donald Trumpot, hogy a kampányrendezvényein ne játsszák a dalait. A volt amerikai elnök kampánycsapata a Nothing Compares 2 U c. számot használta, a cím azt jelenti nagyjából, hogy „semmi sincs, ami hozzád fogható.” Az énekesnő hagyatékának tulajdonosa szerint O’Connor azért lenne nagyon felháborodva, mert ő Trumpot egyenesen a sátánnak tartotta. Nem ez az első eset, hogy előadók a tudtukon kívül hirtelen egy kampány közepén találják magukat a dalaikkal. Az elmúlt években ez legalább 23-szor előfordult, egyebek mellett Rihannával, Phil Collinssal és Neil Younggal is. Trump egyébként az előválasztási kampány hajrájára készül, holnap lesz ugyanis Amerikában a „szuperkedd”, amikor 16 államban tartanak egyszerre előválasztást. És a papírforma szerint eldől majd, hogy az őszi választásokon Donald Trump lesz a republikánus párt elnökjelöltje. (bbc.com)

Őrludakra cserélték le az őrkutyákat egy brazil börtönben. A libákról köztudott, hogy hangos gágogással jelzik, ha emberek vannak a közelben, erre figyeltek fel a büntetésvégrehajtók is. Az őrök szerint a börtön kerítése és külső fala közt sokkal olcsóbb libákat tartani, mint kutyákat. Ráadásul attól sem kell félni, hogy az „őröket” egy darab csonttal, vagy jutalomfalattal meg lehetne vesztegetni. És mivel a madarak elég agresszívek is, jaj annak, aki szökni próbál. Egyrészt a hangjukkal odacsődítik a börtönőröket, másrészt támadnak, főleg csípnek. A történelemben egyébként nem újdonság, hogy libákat használnak őrszemnek. Már az ókori Rómában is ők figyelmeztették a Capitolium őreit a gallok érkezésére. (telex.hu)

 

kiemelt kép: Muppet Show

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!