Ezek a világ legfurcsább versenyei – 2. rész

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Régebben írtunk már nektek a híres sajtgurító versenyről, a világ legcsúnyább kutyája versenyről, és igyekszünk beszámolni a lehető legabszurdabb világrekordokról is. De olyan jó versenyek vannak még szerte a Földön, hogy vétek lenne nem csokorba szedni őket! Első cikkünkben öt vicces, létező világbajnokságot mutattunk be nektek, most pedig újabb öttel folytatjuk a sort.

Kő-papír-olló bajnokság

Egy játék, ami sosem megy ki a divatból! Ha bárki azt gondolná, hogy 10 éves kora fölött senki sem játszik már kő-papír-ollót, akkor ki kell ábrándítanunk, ugyanis az amerikaiak, a britek és a japánok is komoly bajnokságokat szerveznek a játék köré. Az amerikai nyertes például 50 ezer dollárt nyer, Japánban pedig egy Cosplay-versennyel egybekötve zajlik az esemény, ami állítólag annyira intenzív, hogy néhány versenyző még sírva is fakad a győzelem után. A szakértők szerint ahhoz, hogy valaki bajnok legyen, kell egy kis matematikai és pszichológiai érzék is. Így néz ki mindez élőben:

Sírásó verseny

Nem mondanánk, hogy a magyarok a legjókedvűbb bajnokságot rendezik meg minden évben, de az biztos, hogy máshol ritkaság egy jó sírásó verseny, amit ráadásul egy temetőben elköltött közös ebéddel zárnak. Jó étvágyat! Tavaly ősszel már a hatodik ilyen bajnokságot rendezte meg a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy parkosított sírkert elkerített részén dolgoznak a versenyzők, mellettük pedig sátrakban intézkednek a szervezők és a szurkolók. A versenyzőknek először ki kell ásniuk a sírgödröt, majd a második versenyszámban be is kell temetniük azt. Bizarr, de nagyon sokakat érdekel a dolog!

Kacsázó világbajnokság

Te is olyan ember vagy, aki, ha meglát egy tavacskát, rögtön elkezd köveket hajigálni bele, és nézni, hogy meddig pattog a vízfelszínen a kő? Ha igen, akkor el is kezdhetsz felkészülni erre a kiváló, Skóciában tartott versenyre. A kőhajító világbajnokságot 1983-ban indította útjára a néhai Bertie Baker, majd a verseny 1997-ig pihent. Akkor adománygyűjtő rendezvényként élesztették újra. A bajnokság manapság 300 résztvevővel zajlik, és bárki, bármilyen életkorral és ügyességi szinttel indulhat rajta. Itt is vannak szabályok a kőre és a vízen pattanásra vonatkozóan. Idegőrlő lehet a gyakorlás, de a versenyzők mindig rekordokat döntögetnek, ezért a Guinness Világrekordok Könyvébe is bekerül a nevük.

Tojásdobáló világbajnokság

Talán egyszer lesz akkora hőség, hogy az angliai tojásdobáló fesztiválból rántottadobáló fesztivál váljon, de egyelőre még minden nyáron repülnek a tojások egy Swaton nevű kis faluban. Az eseményt a – dobpergés – Tojásdobó Világszövetség szervezi, a játékok pedig külön kategóriákban zajlanak 2006 óta. Az egyikben egy kétfős csapatnak kell egymás között dobálnia a tojást, a váltóban a leggyorsabban kell átjuttatni a tojásokat a vonalon. Az orosz tojásrulett nevű versenyszámban két embernek hat tojást kell kiválasztania, hogy aztán azokat egymás homlokára csapkodják. A hat tojás közül az egyik nyers: ha valakinek ez landol a fején, a játék véget ér.

Palacsintával rohanó világbajnokság

A Pancake Race a Kansas állambeli Liberal és az angliai Olney közötti barátságos kis verseny, amelynek során a nők 380 métert futnak végig a városok utcáin palacsintát sütve. Szigorú szabályok rögzítik, mikor és hogyan kell dobálni a serpenyőn lévő palacsintát, sőt, a futópályán vannak kijelölt „palacsintafordító pontok” is. A legenda szerint a verseny 1445 óta létezik: egy asszony éppen belefeledkezett a palacsintasütésbe otthon, amikor meghallotta, hogy a templom harangjai mindenkit istentiszteletre hívnak. Mikor rájött, hogy késésben van, a nő felkapta a fejkendőjét és kötényben, a serpenyővel a kezében 380 métert futott a templomig.

Kiemelt kép forrása: Haydn Langley. Kiemelt kép: BritClip. Források: The Travel. Classic City. UPI. Shareably.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.