Újra feltűnt a rejtélyes fémoszlop

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

El lehet képzelni a wales-i Craig Muir döbbenetét, amikor kirándulás közben a semmiből egyszer csak elékerült egy fényes, magas, három oldalú acéloszlop. A Powys-hegység egy kietlen dombján álló feltűnő, több mint három méter magas tárgy meglehetősen titokzatosnak tűnt.

„Amikor megláttam, eléggé megdöbbentem, mert pont úgy nézett ki, mint egy űrből idepottyant idegen tárgy. Az anyaga csillogó acélnak tűnt, és tökéletesen függőlegesen állt.”

Nem ez az első rejtélyes fémoszlop, ami az utóbbi időben felbukkant a világ néhány pontján. 2020-ban a Utah-i sivatagban, Romániában és a Wight-szigeten is találtak hasonlót, ott is mindig a semmi közepén. Persze az összeesküvés-hívők rögtön elkezdték dörzsölni a tenyerüket, és vadabbnál vadabb elméletekkel magyarázták az oszlopok jelenlétét. Sokan biztosak voltak abban, hogy idegen civilizációk alkotásai.

Voltak viszont, akik rögtön észrevették a hasonlóságot az oszlopok és Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmjének kellékei közt, és inkább arra kezdtek gyanakodni, hogy ezek valami művészeti alkotások lehetnek. Az amerikai oszlopokról egyébként utólag kiderült, hogy a The Most Famous Artist nevű csoport alkotása, ők később el is vitték a tárgyat a helyéről.

A utah-i testvéroszlop 2020-ban. Forrás: wikipedia

A most megtalált wales-i oszlop felállítását még senki nem vállalta magára. A megtaláló szerint egyébként nem voltak körülötte lábnyomok, nem látszott ásás nyoma sem. Az sem világos, hogy milyen úton kerülhetett a domb tetejére. Gyanús, hogy a darabkákat helikopterrel szálították a helyszínre, de még azt sem lehet biztosan tudni, hogy mikor állították oda a fém bigyót. A utah-i sivatagban talált oszlop is legalább 5 évig állhatott már a helyén, mielőtt megtalálták. (theguardian.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.