Elveszett a könyvtári könyv? Macskás képpel kiváltható a bünti!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Végre lehetőséget kaptak a cicák, hogy visszafizessék a sok Whiskast, amit magukba tömnek. Legalábbis az Egyesült Államokban, Massachusetts állam worcesteri könyvtárában.

Az intézmény ugyanis bejelentette, hogy márciusban ki lehet váltani azt, ha valaki elvesztett vagy megrongált egy kikölcsönzött könyvet, nem mással, mint egy macskás képpel.

Sokan vissza sem mentek a könyvtárba, ha ilyesmi történt, félve a pénzbüntetéstől. De most elég felmutatni egy fotót, rajzot, festményt, vagy akár magazinból kivágott cicaképet, és mehet is tovább a kölcsönzés.

Worcesteri könyvtár Facebook-oldala
Worcesteri könyvtár Facebook-oldala

A könyvtár márciusi miaúságnak hívja a programot, amiben megbocsátják a kölcsönzők bűneit. Az akció nagyon sikeres, annyi képpel érkeztek, hogy a bejáratban már egy macskás fal is felállt.

A könyvtár vezetése azért rukkolt elő ezzel az ötlettel, mert tudomásukra jutott, hogy a koronavírus-járvány alatt sokan elvesztették lakásukat, albérletüket, a költözésnél pedig elhagyták a könyveket. Ezen kívül lelkileg sincsenek jól a pandémia óta és nagyon sokan bezárkóztak. Ezért szerették volna, ha minél többen visszatérnek közösségekbe. A könyvtár nemcsak kölcsönzési lehetőséget ad, de különböző kézműves programokkal és előadásokkal is várja a helyieket.

A másik ok, hogy a kölcsönzők között általános iskolás gyerekek is vannak, akik nem mertek visszamenni, mert féltek attól, hogy a szüleik megdorgálják őket, amiért elhagytak egy könyvet. Így viszont lelkifurdalásmentesen visszaszerezhették a könyvtári tagságukat. (The New York Times)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.