Eljárás indul a TikTok ellen, drága lesz idén a Balcsi – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már lehet venni 10 darabos gyűjtőjegyet a BudapestGO appban. A papíralapúhoz hasonlóan 4000 forintért lehet megvenni, a jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel (visszaváltás csak akkor lehetséges, ha a gyűjtőjegycsomag mind a tíz szelvénye érintetlen). Ahhoz, hogy a gyűjtőjegy megjelenjen a vásárolható opciók között a BudapestGO-ban, először frissíteni kell az alkalmazást. A digitális gyűjtőjegyet – ugyanúgy, mint az eseti jegyeket – felszálláskor a jármű ajtaján kívül kell érvényesíteni. (MTI)

Megint nőtt a tankerületek adóssága – írja a Népszava. A legnagyobb, 340 milliós tartozást a Belső-Pesti Tankerületi Központ halmozta fel. Ez az, ahol a gazdasági vezetőt őrizetbe vették korrupciós ügyek miatt. A kormány tavaly decemberben 1800 millió forintot biztosított a költségvetésből a tankerületek adósságainak rendezésére. Ez segített is többnek, de vannak, amelyeknek már januárról februárra keletkeztek adósságaik.

Drágább lesz idén a Balatonnál nyaralni. Ami már most biztos, hogy a szállásdíjak emelkedtek. Van, ahol tíz százalékkal, de van, ahol harminccal. Az átlagos foglalási ár egy főre éjszakánként 12429 forint lesz. A legnagyobb emelés Balatonalmádiban van, itt 14421 forint az átlagos egy éjszaka/fő ár. (HVG)

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Eljárást indított a TikTok ellen az Európai Bizottság a TikTok Lite miatt. Ez a verzió Spanyolországban és Franciaországban érhető el. Az unió úgy gondolja, hogy a kínai cég nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyerekek védelmére. Ugyanis van egy TikTok Lite Task and Reward nevű program, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az alkalmazáson belül bizonyos feladatok, például videók megtekintése, tartalom kedvelése, barátok meghívása során pontokat szerezzenek. Ez pedig függőséget okozhat. És minden korosztálynak elérhető. (MTI)

Megrohamoztak egy londoni pubot a swiftiek, vagyis Taylor Swift rajongói. A The Black Dog az énekesnő új albumának, a The Tortured Poets Departmentnek az egyik dalában szerepel, és ez a dal címe is. A dolgozók nehezen tartják a frontot a hirtelen jött tömeggel, de szeretettel várják őket. Sőt, meg is lovagolták a hype-ot, Swift-burgereket és -koktélokat is készítenek a rajongóknak. (BBC)

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán mellett Tóth Andi lesz az idei X-Faktor női mentora. Ezt tegnap jelentette be az RTL Klub. Korábban Keresztes Ildikó és Tóth Gabi három évadon keresztül, Radics Gigi két évet zsűrizett az X-Faktorban. Dallos Bogi, Herceg Erika és Csobot Adél pedig csak egy-egy évadban voltak mentorok. (RTL Klub)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.