Egy őz miatt szerelik le a madármentő inkubátort

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Valaki néhány napja őzet tett a sukorói Vadmadárkórház madármentő inkubátorába. Ráadásul nem is kicsit, amolyan „nagyobbacska kamaszt.” A rémült őz szétverte az inkubátort, leszaggatta a vezetékeit és telepiszkította azt. A madármentők besokalltak, és úgy döntöttek, hogy inkább leszerelik az inkubátort.

Volt, nincs. Kép: Facebook.com/vadmadarkorhaz

A Vadmadárkórház tíz éve helyezte ki a madármentő eszközt, ami folyamatos fűtést, hűtést és szellőzést igényel. Az inkubátor ráadásul rögtön tudta riasztani a kórház valamelyik dolgozóját, ha valaki sérült madarat helyezett el benne. A nagyobb dobozra emlékeztető életmentő eszköz ára egymillió forint körül van, de a kórház szerint az emberek egyáltalán nem becsülték meg.

A madárkórház Facebookra kiírt bejegyzése szerint az elmúlt 10 évben találtak már az inkubátorban siklót, mókust, sünt, menyétet, teknőst, rókát és vidrát is. Ugyan nem volt a munkájuk része, hogy madarakon kívül más állatokat is ellássanak, de mégis megtették. A mostani eset az őzzel már túl nagy falat volt nekik.

Ő nem tehet semmiről. Kép: Facebook/vadmadarkorhaz

Ahogy a bejegyzésből kiderült, a kórházban önkéntesek dolgoznak, akik a saját szabadidejükben mentenek madarakat. Ráadásul a saját pénzükből tartják fenn a Vadmadárkórházat. Az őzet ellátták, visszaengedték a természetbe, de az inkubátort már nem fogják megjavítani. Úgy döntöttek, hogy inkább leszerelik, és megadott időpontokban, személyesen vesznek majd át sérült madarakat. (Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."