Egy kissrác lekörözte Einsteint IQ pontszámban

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A 12 éves brit Rory Bidwell 162-es, maximális pontszámot ért el a Mensa, Cattell III-B típusú tesztjén, ami egy elég nehéz IQ-teszt.

A Mensa egy nemzetközi egyesület, ami a magas intelligenciájú embereket gyűjti össze. Vagyis azoknak a top 2 százalékát. De hogy pontosak legyünk, a Mensa csak az általuk elfogadott intelligenciateszten baromi jó eredményt produkálókat fogadja be.

Rory az ő tesztjükön ért el max pontszámot úgy, hogy édesapja szerint nem is készült rá. Az eredménye így még durvább.

A család a 162-es pontszámról nyilván sejtette, hogy nem kevés, de nem tudták, hogy pontosan mit jelent. Egy kis guglizás után megtudták, hogy Albert Einstein és Stephen Hawking tudósok 160-as IQ-val rendelkeztek.

Rory egy átlagos fiú, csak baromi okos

Rory szerint a teszt elég könnyű volt és simán befejezte az időkereten belül. Tizenkettedik szülinapja után egy nappal írta meg, rá néhány napra pedig már meg is hívták a Mensaba.

A szülei szerint Rory egy átlagos kissrác, aki nagyon szeret sportolni és nem kvantumfizika könyveket lapozgat szabadidejében. Inkább PS-ezik, a Fortnite az egyik kedvence, és imád focizni. Csak szimplán okosabb az átlagnál és sokkal könnyebben tanul meg dolgokat, mint mások.

Nem Rory az első gyerek, aki legyőzte a nagyokat. 2022-ben az akkor szintén 12 éves Yusuf Shah is 162 pontot szerzett. Yusuf Roryval ellentétben a sulijában sem számított átlagosnak, és azért egy kicsit készült is a tesztre. Rajtuk kívül még akadnak fiatalok, akik kenterbe verik a felnőtteket: Rajgauri Pawa, aki 2017-ben, szintén 12 évesen 162 pontot ért el, de Nicole Barr, és 11 éves korában Cerys Cooksammy-Parnell is maximális pontszámot értek el.

De még az is lehet, hogy az IQ-juk ennél is magasabb. A Mensa tesztjén a 162 a maximális pontszám, amit el lehet érni. (Sky News /Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!