Egy évnyi eső esett Dubajban, közzétette képviselőjelöltjeit Magyar Péter – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy évnyi eső esett Dubajban, víz alá került a repülőtér is, számos járatot töröltek. Ez a világ egyik legforgalmasabb reptere. Olyannyira komoly a helyzet, hogy a dubaji kormányzat otthoni munkavégzést rendelt el a dolgozóinak és az iskolákat is bezárták. Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa. Népszerű turisztika célpont, általában perzselő meleg van (a várost sivatag veszi körül), és itt van a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa.

Youtube-on tette közzé EP-képviselőjelöltjeinek bemutatkozó videóját Magyar Péter mozgalma. Hat nő és négy férfi került be az utolsó körbe. A Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) EP-listáját Varga Judit exférje vezeti majd, és a harmadik helyen biztosan Tarr Zoltán református lelkész lesz, aki felszólalt Magyar legutóbbi tüntetésén. A Talpra Magyarok Közösségének honlapján bárki szavazhat a jelöltekre.

Nagy-Britanniában az első körben megszavazták azt a törvényjavaslatot, amely tiltaná, sőt, büntetné dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek. Ilyen szigorú törvény sehol nincs most a világon. Az elfogadásához három szavazati kör kell. De nagyon úgy fest, hogy a javaslat átmegy majd, mert a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt teljes egészében támogatja. És a briteknél nincs kétharmad, mint nálunk, tehát az ellenzékük jóval nagyobb döntéshozó erőnek számít. A szigorítást azért terjesztették elő, mert a brit állami egészségügyi szolgálat adatai alapján évente 80 ezer ember halálát okozzák közvetlenül a dohányzásból eredő betegségek. (Reuters)

Péntektől vasárnapig Föld Fesztivál lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseményt a Föld napja alkalmából rendezik, és rengeteg program lesz a környezetvédelem és természetvédelem témakörében. Pénteken elsősorban a tanulmányi csoportokat várják kilenc, szombaton és vasárnap pedig a családokat tizenhét állomáshelyen. Itt főleg az állatkerti vadállatmentő munkát lehet megismerni, de lesz zoopedagógiai állomás, növényismertető és kézművesprogram is. (MTI)

2 millió forintot szórt szét ezresekben a hétvégén két influenszer a budapesti Deák téren összegyűlt tömegnek.  A főváros most jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt indít eljárást a szombati pénzszórás szervezői ellen. Szépréthy Roland, a Mobilfox influenszerének „programja” közben az összegyűlt fiatalok letapostak virágágyásokat, ami miatt kiakadt Karácsony Gergely főpolgármester. Egy gyerekhez mentőt is kellett hívni, mert bemászott egy építkezésre az ezresekért, de kijönni már nem tudott. Az egyik influenszer most egy interjúban azt mondta: legközelebb jobban figyelnek, és saját kezével pótolja a virágokat, ha kell. Az ezres hajigálásról annyit mondott: közösségi eseményt akart, amiben együtt mesét alkotott a követőivel, amiben pénz hullik az égből. (444, Telex )

Elefánt akadályozta a forgalmat az Egyesült Államokban, Montanában. A tetemes jószág nem zavartatta magát, az autók között mászkált, ami igencsak meglepte a sofőröket. Mint kiderült, az elefánt egy cirkuszból szökött meg, gondozója pedig szorosan a nyomában volt, hogy megpróbálja visszaterelni. (HVG)

Kiemelt kép: az elárasztott Dubaj. Forrás: Youtube

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!