Egy amerikai pár kutyája megevett 4000 dollár készpénzt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem mindennapi állatbűnözés történt Pittsburgh-ben, az Egyesült Államokban. Egy házaspár kutyája megevett egy 4000 dollárral teli borítékot. A párnak 3550 dollárt sikerült visszaszereznie – pontosan úgy, ahogy sejted.

Clayton Law a Washington Postnak elmondta, hogy ő és a felesége, Carrie épp a kerítést újították fel, a munkások pedig készpénzben kérték a fizetést. Miután kivették a 4000 dollárt 100-as és 50 dolláros címletekben a megtakarítási számláról, kitették azt egy borítékban a konyhapultra.

ooolalaw / Instagram

A pár kutyája, Cecil azonban akcióba lépett, harminc perccel később pedig Clayton döbbenten tapasztalta, hogy megrágott készpénzdarabok hevernek a földön. Ekkor kikiabált a feleségének, ő pedig berohant a szobába. Először azt hitte, rosszul hallotta a férjét, de amikor meglátta a kutya körül heverő fecniket, rögtön rájött, mi történt.

„Azt hittem, szívrohamot kapok. Cecil tényleg megette a pénzt”.

Cecil amúgy egy hétéves goldendoodle kutya, aki kölyökkora óta lakik a családdal. Állítólag igen válogatós, és az sem érdekli, amikor valaki egy darab szaftos husit hagy a pulton. Cecil lehet, nem kívánós, viszont anyagias. A gazdái egyébként nem voltak dühösek, inkább meglepődtek, mert nem jellemző a négylábúra a rosszalkodás.

ooolalaw / Instagram

Cecil a hadművelet után szundikált egyet a nappaliban, a gazdái pedig pánikolva hívták az állatorvost a további teendők ügyében. Az orvos azt mondta, hogy amíg a kutya rendesen eszik és iszik, addig minden rendben lesz. A házaspár ekkor úgy döntött, hogy mentik a menthetőt.

Összegyűjtötték az elszakadt, földön heverő bankjegyeket, körülbelül 1500 dollárt tudtak összerakni. Ezután felhívták a bankot, és elmesélték, mi történt. A feleség elmondta, úgy érezte magát, mint egy gyerek, akinek a kutyája megette a háziját.

A bankigazgató azonban elmagyarázta, hogy az intézmény visszavesz minden olyan bankjegyet, amelyet a teljes sorszámmal együtt ragasztottak össze. A pár tudta, hogy a 2500 dollárral teli kutyájuktól csak egyféleképpen kaphatják vissza a pénzt.

Cecil aznap este amúgy kihányt néhány elszakadt százast, a következő két napban pedig közelről figyelték a gazdái, amikor könnyített magán. Begyűjtötték, majd átmosták az ürüléket, a szárítás után pedig türelmesen összeragasztgatták a dollárokat. Egyébként több felvételt is készítettek a folyamatról, ezeket ide kattintva tudod megnézni.

ooolalaw / Jessica Guay / Instagram

„Álltunk, és vártuk, hogy a kutya kimenjen vécézni, hogy a maradék pénzt is megkaphassuk” – nyilatkozta a pár. Ők, azon túl, hogy egyáltalán nem haragudtak a kutyára, végigröhögték a kakivadász napokat. Cecil udvaron elhelyezett összegeiből összesen 3550 dollárt szereztek vissza. Egy pénzdarabot azonban megtartottak, hogy bekeretezhessék és kitehessék a falra – mint Cecil legnagyobb műalkotását.

Kiemelt kép: ooolalaw/Instagram

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!