Dollármilliárdos lett Selena Gomez

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bár Selena Gomez énekesként és színészként ismert, mégsem ezzel lett dollármilliárdos. A Bloomberg listájára nemrég felkerült, 32 éves Gomez vagyona 1,3 milliárd dollár (ami majdnem 500 milliárd forint).

A pénz nagy része (80 százaléka) kozmetikai cégéből, a Rare Beautyból származik. Másik része Insta– és reklámtevékenységéből jön be, a harmadik legtöbb követője van a platformon (Cristiano Ronaldo és Lionel Messi előzik csak meg). És persze zenei és filmes bevételei is vannak.

A listára ezzel az egyik legfiatalabb milliárdosként olyanokkal került egy csoportba, mint Taylor Swift (akiről itt írtunk hosszabban).

Gomez 2020-ban egy dokumentumfilmben (My Mind & Me) beszélt arról, hogy bipoláris zavara, más néven mániás depressziója van. Ez nagyon röviden egy olyan pszichiátriai kórkép, amiben általában mániás (felspannolt) és depressziós szakaszok váltják egymást. Egy érzelmi hullámvasúton ül az elszenvedője.

Gomez ezért minden reklámot csak úgy vállal el, ha jótékonysági alapjának, a Rare Impact Fundnak is juttatnak el belőle pénzt a cégek. A szervezet azoknak segít, akinek nincs lehetőségük vagy pénzük szakemberhez jutni mentális problémáikkal. Gomez egyébként sok más jótékonysági tevékenységet is végez. 2009-ben, 17 évesen lett az UNICEF valaha volt legfiatalabb nagykövete. (CNN)

(Kiemelt kép: Rare Beauty)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.