Doktori címet szerzett egy tizenhét éves tinilány

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tizenhét évesen lett doktor egy amerikai tinédzser. Dorothy Jean Tillman ezzel a legfiatalabb, aki az Arizonai Állami Egyetemen valaha doktori fokozatot szerzett. A lány tíz évesen kezdte felsőfokú tanulmányait a Lake County-i főiskolán, ahol pszichológiát hallgatott. 2020-ban aztán felvették az arizonai egyetem doktori programjába. Dorothy a diplomáját május 6-n vehette át.

A csodagyerek tinédzser elmondta, nagyon hálás azért, hogy tanulhatott. Kiemelte, hogy milyen fontos volt az anyukája és a nagymamája támogatása, nélkülük nem tudott volna végigmenni ezen az úton. Az anyukáját egyébként a legnagyobb példaképének tartja, róla azt mondta az egyik amerikai tévéshowban, hogy egy „igazi csodanő”. Dorothyt kérdezték arról is, hogy mik a tervei a doktori diploma megszerzése után. „Olyan vagyok, mint a többi tinédzser, még mindig azt próbálom kitalálni, mit is szeretnék pontosan, hogy mik a konkrét álmaim és céljaim. Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent elértem már, most viszont van időm átgondolni a dolgokat.”

Dorothy elmondta azt is, hogy reméli, hogy más fiatalokat is inspirál a története, de azt is, hogy nem baj, ha fiatalon az ember még nem tudja, mit szeretne kezdeni az életével. A baj az, ha nem is veszi magának a fáradtságot, hogy gondolkodjon ezen.

Bármilyen bámulatos teljesítmény is, de Dorothy Tillman nem a legfiatalabb doktor a világon. A Guiness Rekordok Könyve szerint ez a cím egy indiai csodagyereké. Balamurali Ambati mindössze 14 éves volt, amikor a New York-i orvosi egyetemen doktori fokozatot szerzett 1991-ben. (abcnews.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!