Doktori címet kapott egy macska a vermonti egyetemen

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tiszteletbeli doktori címet kapott egy Max nevű macska a Vermonti Állami Egyetemen. Az egyetem nem az egerészésben vagy szunyókálásban elért teljesítményéért tüntette ki a macskát, hanem a barátságosságáért.

A népszerű cirmos a családjával él az egyetem főbejáratához vezető utcában. Korábban kóbor macska volt, míg nem gazdája, Ashley Dow örökbe fogadta.

Vermont State University / Facebook

A cica azonban ahelyett, hogy otthon lustálkodna, négy éve tekereg az egyetemen a diákok között. A diákok nagyon izgatottak, amikor találkoznak vele: felveszik és szelfiznek vele. A macsek sokszor el is kíséri őket sétálni, ha a diákok a család házával szemben lévő épületnél találkoznak. Ha Max egy ideig nem tűnik fel a kampuszon, megkérdezik a gazdáját, Ashley-t, hogy hogy van.

Vermont State University / Facebook

„Max, a macska évek óta a kampusz szeretetteljes tagja” – írta az egyetem egy Facebook-bejegyzésben. A cica a „doctor of litter-ature” címet kapta meg. A litter macskaalmot jelent, a literature pedig irodalomtudományt, így ez a szójáték csak az ő oklevelén jelent meg.

Vermont State University / Facebook

Max nem vett részt a diplomaosztón, az oklevelet a gazdájának, Ashley-nek adták át. (ABC News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.