Csalódott Marco Rossi, nyit az egyetlen Duna-parti strand Budapesten – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem élvezte a mostani Eb-t Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Ennek az az oka, hogy a csapat rosszul rajtolt, így sokkal stresszesebb volt számára a bajnokság, mint a három évvel ezelőtti. A kiesés után Rossi letörten nyilatkozott, szerinte nehéz most a rövid- vagy hosszútávú jövőről beszélnie, előbb pihennie kell, hogy kitisztuljon a feje. „Természetesen csalódottak vagyunk, mert az előző kontinensviadalhoz képest ugyan plusz egy pontot szereztünk, de ugyanúgy kiestünk a csoportkörben” – mondta. Rossi az egyetlen örömteli pillanatnak a skótok ellen 1-0-ra megnyert találkozó lefújását nevezte, de ez a boldogság is csak rövid ideig tartott. A válogatott már hazatért Magyarországra. Legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája rajtján Németország vendége lesz Düsseldorfban. (MTI/Kispolgár)

Marco Rossi / Facebook

Orbán Viktor ismét „el akarja foglalni” Brüsszelt. Erről az uniós állam-és kormányfők csúcstalálkozóján beszélt. Az ülésen az uniós csúcspozíciók elosztásáról döntenek. Az Európai Bizottság élére a mostani vezetőjét, a német néppárti Ursula von der Leyent jelölnék; az Európai Tanács elnökének a portugál szocialista António Costát választanák; az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pedig az észt liberális Kaja Kallas lenne. Orbán azonban ezt nem akarja támogatni, különösen azt, hogy von der Leyen a helyén maradjon – az EB élén. Őt amúgy a magyar kormány ki is plakátolta a választás előtt mint főellenséget. Orbán szerint az EU-ban élő szavazók többsége a jobboldalra szavazott, de a Néppárt mégis balra viszi a legfőbb pozíciókat. Július 1-jén Magyarország veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. A magyar miniszterelnök elmondta, hogy békét és gazdasági növekedést szeretne az elnökséggel, bevándorlást viszont nem. (Telex)

Orbán Viktor / Facebook

Egy tudós szerint annyira károsak az ultrafeldolgozott élelmiszerek, hogy azokat a cigisdobozokról ismert figyelmeztető címkékkel kellene ellátni. Ultrafeldolgozott élelmiszernek (angolul UPF-nek) hívjuk például a gabonapelyheket, a fehérjeszeleteket, a szénsavas italokat, a készételeket és a gyorsételeket. Vagyis azokat az ételeket és italokat, amik egy rakás ipari folyamaton esnek át, mire az asztalunkra kerülnek, és élelmiszeripari hozzávalókat, ízfokozókat, vegyszereket tartalmaznak. A kifejezést megalkotó Carlos Monteiro professzor szerint az UPF-ek egyre nagyobb veszélyt jelentenek a felnőttekre és a gyerekekre, mivel világszerte kiszorítják az egészséges táplálkozást. Ezek elhízást és más, táplálkozással összefüggő betegségeket okoznak, például cukorbetegséget. De kedvezőtlenül hatnak a mentális egészségre és növelik a korai halálozás kockázatát is. (Guardian)

Unsplash

Június 28-án nyit a főváros egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, a Római-parti Plázs. A nyitás előtt az óbudai önkormányzat felmérte a partszakaszt, megvizsgálta a vízminőséget, illetve megtisztította a folyómedret. A víz minőségét folyamatosan ellenőrzik, és ha a mérőszámok nem megfelelőek, a fürdőhelyet azonnal lezárják. A strandon ingyenes lesz a színes napágy, az ivóvíz, de zuhanyozni is lehet. A biciklitárolás is díjmentes lesz. A Plázs mindennap 10 és 19 óra között lesz nyitva, és csak a kijelölt partszakaszon lehet fürdeni. A biztonságról a vízimentők gondoskodnak. (Óbuda.hu)

Óbuda.hu

Előállítottak a német rendőrök egy mosómedvebébit. Az eset még június elején történt. A mosómedve zavartan és kimerülten bolyongott egy szupermarket parkolójában a Frankfurthoz közeli Schlüchtern kisvárosban. Az állat feltehetően elveszett és élelmiszert keresett. A bolt vásárlói hívták ki a rendőrséget, hogy bejelentsék a mosómedvét, akin sérülések is voltak. Két rendőr azonnal elindult megmenteni az állatot. A rendőrség szóvivője a német Bild újságnak azt nyilatkozta, hogy eltartott egy ideig, amíg a kollégái elkapták a kis gazfickót. A rendőrök a járőrautót gyorsan átalakították mosómedve-taxivá, az őrsön pedig Pedrónak nevezték el az állatot. Végül a rendőröknek sikerült találniuk egy olyan állatmentő szervezetet, ami befogadta az apró bűnözőt. (Bild/Zsaru Magazin)

Hessen Polizei

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.