Csak úgy száguldott a mezőny a csigafuttató világbajnokságon

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A múlt hétvégén volt a világ egyik legjobb versenye. A csigavilágbajnokságot már több mint 60 éve rendezik meg egy apró norfolki faluban, Conghamben. A járvány miatt kimaradt néhány verseny, de most visszatértek a pályára a szélsebes állatok.

A versenyen csaknem 200 ember indult, a győztes csiga egy nagyon szaftos salátacsokrot kapott, míg az „edzője” egy gravírozott kupát.

A szervező csigamester, Nicholas Dickinson elmondta, hogy rengeteg saját csigájuk van az istállóban, amiket bérbe adnak a verseny idejére, hogy bárki benevezhessen.

Vannak azonban olyanok is, akik hetekig készülnek az eseményre, és egy csigákkal teli akváriummal érkeznek a verseny helyszínére. A legelszántabbak feldíszítik a csigák házát, hogy azok alaposan kitűnjenek a mezőnyből.

A csigáknak egy több mint 34 centiméteres pályán kell végigcsúszniuk, de ez a táv néhány állatnak akár hét percig is eltart. A csigamester szerint valamennyire lehet idomítani az állatokat, csak arra kell ügyelni, hogy a verseny előtt jól megetessék őket zölddel: salátával, uborkával, bármilyen zöldséggel.

Ez volt az idei bajnokság:

 

A szervezők szerint bár könnyűnek tűnhet a csigák versenyeztetése, néha vigyázniuk kell, mert az állatok, nos, szeretnek csalni. Például elég sok csiga próbál mások hátán utazni. Néhányan pedig nagyon engedetlenek és megpróbálnak idő előtt átkúszni a rajtvonalon. Ilyenkor vissza-vissza kell húzni őket. Az idei versenyt egy Simon nevű ember és egy Jeff nevű csiga nyerte 4 perc 5 másodperces idővel. Ez dicséretes, de arra nem volt elég, hogy megdöntse egy Archie nevű csiga 1995-ben felállított világrekordját, ami kettő perc volt.

Simon és Jeff átveszi a győztesnek járó jutalmat.

A bajnokság egyébként a falu egyháza számára gyűjt pénzt. Csigafutamokat Franciaországban is tartanak, de ott a győztes kivételével az összes versenyzőt megeszik a bajnokság végén. Az angol versenyen pedig vigyáznak az állatokra. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.