Buli és takarítás? Naná!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ugye te is zenét hallgatsz, miközben a szobádat takarítod? Zenére valahogy minden könnyebben megy. Na de szemetet szedni a tengerparton? Miért is ne!?

kép: Facebook/Plastic Free Woolacombe

Az angliai üdülőfaluban, Woolacombe-ban jelentősen megnőtt a szemétszedő önkéntesek száma, amióta ezt csöndes diszkóval egybekötve hirdetik meg. A jelentkezők fülhallgatókat kapnak. Ezen ugyanaz a zene szól, és hatalmasat lehet bulizni, miközben a strandokon szépen fogy a szemét. A csöndes buli azért jobb, mint a hagyományos, mert a zaj nem zavarja az élővilágot. Ráadásul nagyon vicces lehet nézni kívülről, ahogy több mint 100 ember ugrabugrál ugyanarra a ritmusra, közben pedig egyre tisztább lesz a part. A bulihoz persze DJ is jár.

kép: Facebook/Plastic Free Woolacombe

Amióta bevezették a zenés szemétszedést, egyre több és egyre fiatalabb önkéntes jelentkezik. Azért fontos, hogy sokan legyenek, mert erre a partszakaszra rengeteg szemetet sodor ki a víz, ennek a 90 százaléka pedig műanyag. Ezt pedig nemcsak azért kell összeszedni, hogy több legyen a turista. A műanyag szemét különösen veszélyes az élővilágra. Az itt élő sirályok, lundák (ez is egy madár), fókák és a partok közelében gyakran felbukkanó delfinek is sokkal nagyobb biztonságban vannak, mióta rendszeresen takarítják a partokat. Neked mi a kedvenc takarítós zenéd? Írd meg nekünk!

(bbc.co.uk)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.