Budapesten lép fel az Imagine Dragons, fogyókúrázik Orbán Viktor – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jövő nyáron Budapestre jön az Imagine Dragons. Az amerikai pop-rock zenekar a Puskás Arénában ad koncertet június 14-én. Az együttes nyáron adta ki Lomm című albumát. A jövő évi turné is ezen a címen fut majd. A trió eddig több mint 74 millió albumot adott el világszerte. Kendrick Lamartól, Lil Wayne-től, Wiz Khalifától Avicii-ig és Hans Zimmer filmzeneszerzőig számos világsztárral dolgoztak együtt. Ráadásul milliókat gyűjtöttek már egy gyermekrák elleni szervezetnek, és egy az LMBTQ-közösséget segítő alapítványnak. Utóbbit a frontember, Dan Reynolds alapította. (MTI/Kispolgár)

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor az újságíróknak az amúgy zártkörű kötcsei pikniken (ahol Tusványoshoz hasonlóan a fideszesek és a hozzájuk közel állók gyűlnek össze). A miniszterelnök sikerekről beszélt, szerinte javul az egészségügy helyzete, egyre több orvos van, és egyre több kórházban lesz klíma. Az egészségügy azután lett megint téma, hogy Magyar Péter a kórházjárásai során borzasztó állapotokkal és hosszú várólistákkal szembesült. Orbán a témáról azt mondta: „A magyar kormány egészségügyért felelős államtitkára egy korábbi kórházigazgató. Neki akarják elmondani, hogy milyen helyzet van a kórházakban?” A miniszterelnök nem látja annyira rossznak a magyar gazdaság kilátásait, mint sok elemző. De szerinte csak a gazdasági semlegesség hozhat gazdasági sikert – vagyis az, ha Magyarország mindenkivel üzletel. (hvg.hu/Kispolgár)

Orbán Viktor nemcsak az elméjének, hanem az életmódjának a titkaiba is beavatta az újságírókat Kötcsén. Kiderült, hogy fogyókúrázik. Állítólag kemény tréningbe kezdett az utóbbi hónapokban. Kettlebellel (ez amolyan nyeles vasgolyó) edz heti négy-öt alkalommal, és a külföldi útjaira is magával viszi az edzőfelszerelését. Orbánnak nincs személyi edzője, maga állította össze a gyakorlatsorozatot. Az étkezési szokásain is változtatott. Bár nyáron mindenkinek kisebb az étvágya a meleg miatt, Orbánt az ősz kihívás elé állítja, mert azt mondja, túlságosan jó étvágya van, a vasszöget is megenné. (Blikk/Kispolgár)

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Az iskolák 77 százalékát közvetlenül érinti a pedagógushiány, a kormány mégis letagadja az egészet – erről írt Tóth Endre momentumos képviselő a Facebookon. A párt munkatársai a tavalyi kompetenciamérésben részt vevő iskolák adatait hívták segítségül, így jött ki a fenti eredmény. Az intézmények közel egyharmadában négy vagy négynél több szakos pedagógus hiányzik. A legnagyobb hiány a Momentum szerint a készségtárgyakat (testnevelés, rajz, ének) oktató tanárokból van. De komoly a hiány természettudományos tárgyakat, matematikát és informatikát oktató pedagógusokból is. Sok iskolában hiányoznak alsós tanítók is, illetve az iskolák egynegyedében nincs elég idegennyelv-tanár és gyógypedagógus sem. (Tóth Endre/Facebook/Kispolgár)

Óriási vereséggel indult a Nemzetek Ligája a magyar csapat számára, a németek 5-0-ra verték el a focistáinkat. Szoboszlai Dominik csapatkapitány nemrég azt nyilatkozta: új taktikát próbáltak ki a németek ellen, ami nem jött be, ezért vissza kell térni a megszokott módszerhez. „Ez a német válogatott a világon a top ötben van, megvannak a játékosaik ahhoz, hogy a pályán (…) levegyenek minket, de ebből is tanultunk. Amikor megverjük az angolokat 4-0-ra, akkor minden happy, amikor meg kikapunk a németektől 5-0-ra, az a világvége” – mondta Szoboszlai, aki szerint a csapat továbbra is bízik Marco Rossi szövetségi kapitányban. A Nemzetek Ligája-csoport másik meccsén a hollandok 5-2-re verték a bosnyákokat, így egy forduló után Magyarország a negyedik helyen áll. Folytatás kedden 20.45-kor Bosznia-Hercegovina ellen. (24.hu/Kispolgár)

Fotó: MLSZ

Összevesztek Párizzsal az Eiffel-torony tervezőjének leszármazottai. Az olimpia idejére a város ugyanis a toronyra erősítette a hatalmas ötkarikás logót, ami még mindig ott van. Anne Hidalgo polgármester azt tervezi, hogy legalább 2028-ig, a következő olimpiáig megtartják a díszt a tornyon. A legendás mérnök, Gustave Eiffel családja közölte, hogy ellenzik a változtatást, mert az belerondít Eiffel művébe. Ők úgy fogalmaztak, hogy „a logó erős egyensúlytalanságot teremt” a torony alakjában. Szóval akár jogi úton is harcolni fognak azért, hogy a gyűrűk legkésőbb az idei év végéig lekerüljenek onnan. Az 1889-ben a párizsi világkiállításra elkészült és eredetileg csak 20 évre tervezett 330 méteres Eiffel-torony Párizs városának tulajdonában van. Ez a világ legnépszerűbb műemléke, évente mintegy hétmillió ember látogatja meg. (AFP/Kispolgár)

Megnyílt a Süsü témájú játszótér Budapesten, a megújult Nagy Imre téren. A parkot Bodrogi Gyula színésszel együtt avatták fel, mivel az ő rekedtes hangján szólalt meg Csukás István szeretnivaló sárkányfigurája. A parkban ezenkívül lesz egy nagy területű kutyafuttató és egy csillagképekkel díszített sétány is. (Őrsi Gergely/Facebook/Kispolgár)

Fotó: Őrsi Gergely / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.