Boksz: legyőzte az algériai Helif Hámori Lucát

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az algériai Imane Helif legyőzte Hámori Lucát a negyeddöntőben. Az elmúlt napokban az egész világ arról beszélt, hogy Helif joggal versenyez-e nőként. Az ügy hátteréről itt írtunk már nektek.

A mai mérkőzést hatalmas tömeg előtt játszották, telt ház volt abban a csarnokban, ahol a meccset játszották. Az algériai bokszoló mindhárom menetben jobbnak bizonyult, végül pontozással nyert. Így Helif legközelebb a döntőbe jutásért mérkőzik, Hámori Luca viszont az ötödik helyen zárta az olimpiát.

Az eredményhirdetés. Kép: Eurosport közvetítés

Hámori végigküzdötte a meccset, bár kapott találatokat, de nem vált harcképtelenné, mint korábban az olasz Angela Carini.

Az már korábban eldőlt, hogy Imane Helif korábbi ellenfele, a meccsét 46 másodperc után feladó olasz bokszoló pénzjutalmat kap. Az 50 ezer dollárt az a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) fizeti, amelyik korábban kitiltotta a világbajnokságról az algériai sportolót. A sajtóhírek szerint Hámori Lucára is ez a jutalom vár. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyébként nem ismeri el az IBA működését, és kiáll Helif indulása mellett. (Kispolgár/Eurosport)

Kiemelt kép: Hámori Luca (kék) és Imane Helif (piros) mérkőzése. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.