Bajban ismerszik meg a pingvinbarát

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Megható történet következik arról, hogy az állatok is lehetnek barátok, sőt, együttérzés is van bennük. 

Squid, a nőstény afrikai pingvin az angliai Farnhamben, a Birdworld (Madárvilág) nevű állatkertben él. Már fiókaként kifejlődött nála egy csúnya szembetegség, a szürke hályog. Ilyenkor a szemlencse részlegesen vagy teljesen elszürkül, és emiatt kevesebb fény jut a szembe. Ez homályos látást vagy akár vakságot is okozhat. A szürke hályog embereknél is előfordul.

Forrás: Birdworld Instagram

A betegsége miatt szegény Squid nem látott jól, bizonytalanul mozgott. A történet másik szereplője Pingvin, a szintén afrikai pingvin, ő hím. Az élete nem indult egyszerűen: annyira beteg volt, hogy az állatkertben féltek, nem él túl sokáig. Ezért sem adtak neki nevet. Hosszú ideig a gondozók etették, nevelték, de végül meg kellett tanulnia beilleszkedni pingvintársai közé. Sajnos, ez nem annyira sikerült neki.

Ahogy Squid, Pingvin is szenvedett, ám végül egymásra találtak. Pingvin segít Squidnek megtalálni az etetőtálat, Squid pedig szívesen barátkozik Pingvinnel. Mindenki boldog. 

A Birdworld egyik dolgozója szerint a két pingvin még fiatal, így korai megmondani, hogy valóban párt fognak-e alkotni a későbbiekben, ám már most jó barátok. És a pingvinek életre szóló kapcsolatokat kötnek. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.