Az unalmas felnőtteket néha csak a gyerekek tudják megmenteni

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A minap körbeszaladt a világsajtón egy videó, amin az látható, hogy a Tennessee állambeli John Rose republikánus politikus beszédet tart a képviselőházban. A meglehetősen unalmas törvényhozási napon Rose beszéde emlékezetesre sikerült – de nem azért, mert olyan érdekeseket mondott volna. Sokkal inkább, mert magával vitte a kisfiát, akit nem érdekelt, hol van és grimaszolni, mutogatni kezdett apja beszéde közben.

A 6 éves Guy Rose először egyenesen a kamerákba nézett, és fülig érő szájjal mosolygott. Aztán egy kicsit unatkozott, majd előkerült a nyelve, forgatta a szemét és rázta a fejét. Ezt néhány kézmozdulattal is megspékelte. Mindeközben a gyanútlan Rose képviselő folytatta a beszédet, és csak az ülés után jött rá, hogy mi történt.

Guy a közösségi média sztárja lett, és az apja sem vette a szívére a történteket. „Szóval ezt kapom, miután megkérem a fiamat, hogy mosolyogjon a kamerába a kisöccsének” – írta.

Nem ez volt az első alkalom, hogy egy „fontos ember” gyereke ellopta a show-t. Vilmos herceg és Katalin hercegné legkisebb gyermeke, Lajos herceg ismert arról, hogy tesz az illemre mindenféle fontos nyilvános eseményen. Így volt ez akkor is, amikor 2022-ben, az azóta elhunyt II. Erzsébet királynő platinajubileuma alkalmából több rendezvényen is részt vett.

Először a Buckingham-palota erkélyén, a repülős felvonulás alatt rosszalkodott, majd később, egy másik ünnepségen grimaszolva hívta fel magára a tömeg figyelmét:

2017-ben pedig csaknem felrobbant az internet, amikor a BBC egyik műsorában történt valami szokatlan. Robert Kelly politológiaprofesszor otthonról nyilatkozott a csatornának videóhíváson keresztül. Kelly éppen a dél-koreai elnök megbuktatásáról beszélt, amikor a 4 éves lánya egyszer csak megjelent a dolgozószobájában, a szájában egy nyalókával.

Ezután bébikompon megérkezett a 8 hónapos kisfia is. A gyerekek hangos zajongását észlelve Kelly felesége rohant be az ajtón, hogy összeszedje a kicsiket, de sajnos olyan lendülettel jött, hogy elesett az ajtóban. Kelly mindeközben igyekezett profi maradni, noha a laptopján látta, hogy mögötte mi történik:

„Azt gondoltuk, hogy ez katasztrofális” – nyilatkozta később a professzor. Azt hitte, miután ekkora baklövés történt az interjú közben, soha többé senki sem fogja felkérni, hogy nyilatkozzon. De Kelly rosszul gondolta: a bakivideót maga a BBC tette közzé, és fél nap alatt az egész világ kedvence lett a professzor és családja.

„Átütött a valódi életem azon a hamis álcán, amit a tévé kedvéért alkottam” – magyarázta. Hozzátette, hogy imádják a gyerekeiket, és nagyon örülnek, hogy a kis jelenetük szerte a világon megnevettette az embereket.

(AP)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.