Az ágy alatti szörnyek nem léteznek, de a falban attól még ott lehetnek

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy igazán félreértett szörnytörténetről számolt be nemrég a BBC. Egy észak-karolinai hároméves, Saylor Class arra panaszkodott a szüleinek, hogy szörnyek laknak a szobájában. A szülei egyáltalán nem gyanakodtak, úgy gondolták, a lányuknak csak a fantáziájában élnek a lények – végül is épp előtte nézték meg együtt a Szörny Rt. című filmet.

A kislány anyukája, Ashley azt nyilatkozta, hogy Saylor még egy vízzel teletöltött sprayt is kapott, hogy éjjel el tudjon fújni vele minden szörnyet. A következő hónapokban Saylor mégis azt hajtogatta, hogy még mindig hallja a lényeket.

A dolog akkor kezdett értelmet nyerni, amikor Ashley észrevette, hogy a 100 éves házuk padlása és kéménye körül fürtökben nyüzsögnek a méhek. Gondolták, Saylor talán a hálószobája mennyezetének közelében hallja a zümmögést.

Unsplash

Amikor Ashley kihívott egy kártevőirtó céget, kiderült, hogy a rovarok mézelő méhek: azaz védettnek számítanak az Egyesült Államokban. Ekkor egy méhészt is elhívtak magukhoz, aki észrevette, hogy a rovarok a padláson lévő deszkák – így Saylor hálószobája fölé – vándorolnak. A méhész hőkamerával vizsgálta át a falakat a hároméves kislány szobájában. A műszer állítólag úgy világított, mint a karácsonyfa, ugyanis rengeteg méh volt benne.

A méhész – akit Saylor csak szörnyvadásznak kezdett el hívni – azt mondta, hogy még soha nem látott kaptárat ilyen mélyen a falba fúródni. Miután kibontotta a falat, a szakember meglepődve tapasztalta, hogy kisebb tömeg zúgolódik a ház falaiban.

A méhész körülbelül 60 ezer méhet és 45 kilogramm méhviaszt távolított el onnan.

Twitter

Kikergette a rovarokat a falból, hogy egy dobozba gyűjthesse őket. A méheket egy méhészetbe telepítik át. A rovarok és a mézük megrongálták a ház elektromos vezetékeit, és 20 ezer dolláros, vagyis több mint 7 millió forintos kárt okoztak. De legalább kiderült, hogy igazi szörnyek tényleg nem léteznek. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Ma legózunk és örülünk a szabadnapnak!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.