Elon Musk a leggazdagabb, a magyar gyerekeknek kevés a zsebpénze – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

693 cm-en tetőzött a Duna a fővárosban, itt a szakemberek arra számítanak, hogy lassú apadás várható. Így az sem biztos, hogy még idén újra lehet használni a rakpartokat. A következő napokban a Budapesttől délre eső városokban kell számítani az árhullám tetőzésére, de itt sem éri el majd azt a vízszintet, ami a másodfokú, azaz közepes szintű védekezéshez kell. Attól sem kell tartani, hogy a víz utánpótlást kap, a következő napokban nem várható jelentősebb csapadék. (agroinform.hu)

Fotó: Kispolgár

Egy átlagos magyar gyerek havi 22 ezer forint zsebpénzt kap a szüleitől egy felmérés szerint. A 14-18 évesek 94%-a jut valamilyen rendszeres jövedelemhez. Ez leginkább zsebpénz, de sokszor középiskolai ösztöndíj. Ez utóbbi átlagosan 29 ezer forint körüli összeg. (hvg.hu)

Megérkezett Magyarországra 300 milliárd forint (780 millió euró) uniós támogatás. Varga Mihály pénzügyminiszter ezt a Facebookon jelentette be. Az összeg érkezésére lehetett számítani, mert ennek kifizetését egyetlen uniós eljárás sem blokkolja. Azonban ahhoz, hogy a mintegy 3,9 milliárd eurós teljes kerethez is hozzáférhessünk, a magyar kormánynak meg kell tennie az unió által megkövetelt lépéseket. (portfolio.hu)

Az Egyesült Államok 250 millió dollárnyi (mintegy 90 milliárd forint értékű) katonai segélyt küld Kijevnek. Az USA ebben a körben egyebek mellett lőszereket és katonai felszerelést juttat el Ukrajnának. Az amerikai kormány már korábban jelezte, hogy amennyiben nem kapják meg a kongresszus támogatását, ez lehet az utolsó komolyabb segély, amit Amerika nyújtani tud az oroszok által megtámadott országnak. (cbsnews.com)

Elon Musk a világ leggazdagabb embere 2023-ban. A Tesla és a SpaceX alapítója 235 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet. A Bloomberg listáján egyébként a 10 leggazdagabb közt 9 amerikai milliárdos van. A korábban sokáig listavezető Bill Gates, a Microsoft alapítója a negyedik, míg a Facebook atyja, Mark Zuckerberg a hatodik helyen szerepel. Magyarország leggazdagabbját Mészáros Lőrincnek hívják.

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!