Államalapítós jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. Nem is meglepetés, hogy ma az Istvánok ünneplik a névnapjukat: a név görög-német-magyar eredetű és azt jelenti, hogy koszorú.

Ma este lesz a tűzijáték Budapesten, ami bár kuriózumnak számít (vagyis feltűnő, ritkaszámban menő érdekességnek), nem mindenki rajong érte. Írunk is délután arról, miért alakult ez így, illetve arról, hogy egyáltalán ki és miért találta fel a tűzijátékot annak idején.

Ami biztos, hogy ma érdemes extra figyelmet fordítani a háziállatainkra: a hangos durrogtatás könnyen megijesztheti őket, és ez nem csak a fővárosi négylábúakra igaz, más nagyvárosokban is rendeznek tűzijátékot augusztus 20-án.

Egyelőre úgy fest, hogy mindezt az idő is engedni fogja: meleg lesz, akár 37 fok is lehet, de néhol záporokra, zivatarokra kell számítani, ezek pedig hirtelen hűtik majd le a levegőt. Még az is lehet, hogy estére úgy beborul, hogy le kell fújni a tűzijátékot!

Akár tűzijátékot nézel, akár otthon pihensz ma, érdemes lesz hozzánk vissza-visszanézni, mert izgalmas olvasnivalókkal várunk. Ha pedig nagyon érdekel valami a világból, de nem találsz nálunk semmit a témáról, tedd föl a kérdésedet a Miért? rovatban!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.