Abortusz

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A terhesség mesterséges megszakítása orvosi módszerekkel. Ez történhet fizikai beavatkozással vagy gyógyszer – abortusztabletta – segítségével. Abortusz mellett dönthet egy nő, ha valamiért nem akar gyereket szülni. Például mert túl fiatal, nem akarja a gyermek apjával összekötni az életét, be akarja fejezni a tanulmányait vagy haladni a karrierjében. Sokan a szegénység, a lakáskörülmények miatt nem vállalják a gyermek megszülését.

Az abortusz biztonságos rutinműtétnek számít, ahogy a tabletta alkalmazása is. Ugyanakkor nem teljesen kockázatmentes és nem is kellemes. Elkerülésének leghatékonyabb módja a fogamzásgátlás.

Az abortusz forró politikai témának számít. Amerikában és Európában egyre könnyebben elérhető, de sokan – általában a politikai jobboldal – ellenzik erkölcsi vagy vallási okból.

Az abortusz tiltása viszont általában az illegális, veszélyes módszerekkel végzett műtétek számát növeli. Létezik az abortuszturizmus is, amikor egy szigorú országból külföldre utaznak nők az abortusz elvégzéséhez.

Magyarországon az abortusz törvényes, az abortusztabletta viszont nem.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!