A sas felszállt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kedves gyerekek, szülők és érdeklődők! Elindult a Kispolgár. A szabad Magyarország első közéleti gyerekújságja. Híreket mondunk, gyerekeknek és fiataloknak. Igazi és igaz híreket sztrájkról, oktatásról, háborúról és adózásról, korrupcióról és Európáról. Meg állatosakat is.

„Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt.”

Csinálni és figyelni.

Amit most elindítunk, az bevallottan próbaüzem (open beta), technikai és tartalmi hiányosságokkal. Ezeket mielőbb pótoljuk. Az elmúlt két hétben egymás közt kerestük a hangot, a témákat, kinek-kinek a kedvenc ügyeit. Olvastuk a külföldi gyereklapokat, a régi cserkész- és úttörőújságokat. Megkérdeztük a körülöttünk lévő gyerekeket, de leginkább elképzeltük, hogy nekik magyarázunk. Mostantól velünk lesznek, és hallgatunk rájuk. Fogunk hibázni, bénázni, örülni és szontyolodni, de valahogy aztán felnövünk.

A Kispolgár ingyenes mobilalkalmazás Android és Apple telefonokra. Fennmaradása a közönség támogatásán és pályázatokon múlik. Hogy eddig eljutottunk, az is az önzetlen felajánlásoknak köszönhető, tehát köszönjük. Ahogy minden építő kritikát és jó szót.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.