A meleg pap, aki a melegek ellen papolt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Komoly botrány robbant ki pénteken, amely egyszerre rázza meg a kormányzó Fideszt és a katolikus egyházat. A főszereplője egy fiatal pap, Bese Gergő. Éveken át szidta a melegeket – és közben melegbulikba járt.

Bese atya nem egyszerű pap, hanem politikai influencer is volt. Az elmúlt években egyre többször szerepelt műsorokban, cikkeket írt fideszes újságokba. Általában amellett érvelt, hogy Orbán Viktor nemcsak jól kormányoz, de Istennek is tetszik, amit csinál. Megáldotta a miniszterelnök irodáját és különböző fideszes újságokat.

(Az áldás egyfajta varázslás a vallásokban, amikor a pap vagy sámán arra kéri az istenséget, hogy viselje gondját annak, amit megáld. Van, ahol iskolatáskákat és radírokat is megáldanak a helyi papok.)

Bese Gergő. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda.
Bese Gergő varázsigét rajzol Orbán irodájában. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda.

Különösen kedves témája volt az LMBTQ, illetve az úgynevezett „genderpropaganda”. Bese minden esetben arról beszélt, hogy a meleg kapcsolat, a transzneműség, sőt a melegek elfogadása is természetellenes, és Isten ellen való bűn. Ez persze jól jött a kormánynak. Hiszen így azt mutathatták, hogy nemcsak a választók többsége áll mögöttük, hanem maga Isten is. Orbán Viktor és más kormánytagok gyakran közöltek közös fotót Besével. A pap a fizetségét is felvette ezért. Egyesületei több mint százmillió forint állami pénzt kaptak.

A hatalom egyébként gyakran használja az egyházat, nemcsak nálunk. Oroszországban a papok a bombázógépeket is megáldják.

Bese Gergő időnként mások életét is célba vette. Tóth Gabi énekesnőt a válása miatt szólta meg. Egy másik ismert katolikus pap, Hodász András maga állt elő azzal, hogy meleg, majd le is mondott a papi szolgálatról. Bese Gergő elítélte, hogy ezt Hodász nyíltan vállalta, és azzal vádolta őt, hogy „a liberálisokat” segíti ezzel.

Bese Gergő dolgozik. Fotó: Bese Gergely / Facebook

A pap, aki bejött a hidegről*

Szóval ilyen szigorú, melegellenes, szuperfideszes pap volt ez a Bese Gergő atya. A színjáték aztán pénteken véget ért, amikor a Válasz Online című újság megírta, hogyan is él valójában Isten és Orbán szolgája. Bese Gergő atya rendszeresen meleg szexbulikban múlatta az időt, és több hosszabb meleg kapcsolata is volt. Ezekről videó- és fényképfelvételek is vannak.

Évekig hergelt azok ellen, akik közé titokban ő maga is tartozott. És ezt pénzért, hírnévért tette, közben pedig Isten nevével takarózott.

Bese titkos élete után mások is kutakodtak, az egyház is kapott már jelentéseket, és folyt egy belső vizsgálat. Az újságcikk miatt viszont már nem lehet titokban elsimítani az ügyet. Besét az egyházi elöljárója eltiltotta a szolgálattól, szinte biztos, hogy nem maradhat pap. A lebukott pap fotói eltűntek Orbán Viktor Facebook-oldaláról. A lapok, amelyek korábban cikkeit közölték, most konokul hallgatnak róla. De az olvasók szüntelenül bombázzák őket a Beséről készült mémekkel, amelyek gombamód sokasodnak.

A Meseország mindenkié című könyv meleg és más kisebbségi hősöket mutat be gyerekeknek. Bese Gergő ez ellen is kikelt. Aztán kiderült, hogy létezik Beseország…

Az eset súlyosan érinti az egyházat és a Fideszt is. Miközben szapulják a melegeket, az őket bemutató könyveket pedig eltüntetik, a leghangosabb szószólójuk vidáman éli a meleg fiatalok életét. Ahogy a régi szólás tartja: vizet prédikál és bort iszik. Ezek után gyanús lesz minden hasonló alak, aki az LMBTQ-emberek elleni fellépéssel próbál politizálni.

Mi volt a Szájer-ügy?

Bese Gergő esetét a legtöbbször Szájer József botrányához hasonlítják. Szájer nem pap volt, hanem a Fidesz egyik alapítója és európai parlamenti képviselője. Ő vezette az EP-frakciót (képviselőcsoportot) is. Nagy tudású jogász volt, az új fideszes alaptörvény fő szerzője.

Emléktábla Brüsszelben az eresznél, amin Szájer József menekült

Szájer akkor bukott le, amikor a belga rendőrség rajtaütött egy illegális házibulin 2020-ban. Ekkor a covid-járvány miatt tilos volt rendezvényeket szervezni. A parti egy melegbuli volt, ahonnan Szájer az ablakon kimászva, az ereszcsatornán át próbált elmenekülni, amikor a rendőrök feltűntek. Ez nem sikerült neki. Viszont azóta gúnyosan eresztényeknek nevezik a képmutató, másoknak prédikáló, ám közben kicsapongó életet élő jobboldali politikusokat. Szájer lebukása azért volt kellemetlen, mert a Fidesz akkor már a melegek ellen hangolt itthon, ő maga viszont nem nagyon vett ebben részt. Bese Gergőnél sokkal látványosabb a hazugság, és így a koppanása is nagyobbat szól.

(Források: Válasz Online, Telex, 444)

*Itt egy híres regénnyel viccelünk, aminek a címe: A kém, aki bejött a hidegről.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.