A macska, aki huskynak gondolja magát

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Rengeteg jó példa van arra, hogy igenis létezik barátság kutya és macska közt. Sőt, ennél sokkal erősebb kötelék is lehet a két állat közt. Ilyen például az, ha egy kutya felnevel egy macskakölyköt. Ha pedig egy egész falka teszi ezt, annak még különösebb következményei lehetnek.

Kaliforniában egy nő néhány hetes kiscicát talált az utcán. A macsek nagyon rosszul nézett ki, sovány és riadt volt. A rutinos állatmentőnek számító nő rögtön sejtette, hogy nemcsak egy elcsatangolt kiscicáról van szó, ezért nem volt kérdés, hogy hazaviszi. Annak ellenére, hogy otthon három megtermett szibériai husky várta.

Bár a nőnek volt már rutinja abban, hogy miként kell kölyökmacskát nevelni, a Rosie-nak keresztelt cicával sehogy sem boldogult. A kismacska ugyanis nem akart enni. Ekkor hívták segítségül az egyik nőstény huskyt, Lilót. A kutya ugyan nem volt vemhes, de engedte, hogy a cica hozzábújjon, óvta és melengette a kismacskát. Ennek hatására Rosie-cica elkezdett enni, napról napra erősebb és egészségesebb lett. Egy idő után a két másik husky, Miko és Infinity is elfogadta a cicát, olyannyira, hogy egy tálból ettek, együtt játszottak és pihentek. Rosie szinte olyan lett, mint egy negyedik kutya. Szereti kergetni a farkát, az autóban kilógatja a fejét az ablakon, és még a víztől sem fél.

Husky, macska, husky, husky. Kép: Instagram

Egy ponton a gazdinak feltűnt, hogy mennyire nehezen viseli a macska azt, amikor a kutyák sétálni indulnak. Ekkor Rosie is kapott egy nyakörvet és pórázt is, innentől kezdve pedig büszkén sétált a macska a kutyákkal együtt. A környékbeliek eleinte furcsán nézték őket, később megszokták és megszerették a furcsa kis csapatot. A falkának egyébként saját oldala van az Instagramon, közel félmillió követővel. (instagram.com/lilothehusky)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!

Frissült a Kispolgár alkalmazás

Hibákat javítottunk, és dolgozunk tovább.