A képeslap menő, főleg, ha egy medve küldi

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Manapság kevesen küldenek képeslapot postán – sőt, a közösségi média korában már a kézzel írt levél sem divat. Pedig levelet kapni jó, különösen, ha rajta van a neved, és nem villanyszámla van a borítékban. Az már csak bónusz, ha a levelet egy mackó írja.

Paddingtonról te is hallhattál már, tíz évvel ezelőtt a magyar mozikba is betört az életéről szóló film. A lekvárzabáló, Londonban élő medve már 65 éve szórakoztatja a briteket és a világot. Az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF most vele fogott össze, hogy a legszegényebb országokban élő gyerekeket támogassa: azokat, akik háború vagy éhínség sújtotta helyen élnek, akik a legalapvetőbb egészségügyi vagy oktatási ellátásban sem részesülhetnek.

Azok a magyar gyerekek, akiknek a családja csatlakozik a szervezet támogatói közösségéhez, havonta névre szóló levélcsomagot kapnak a mackótól, amelyből megismerhetik, hogyan élnek más gyerekek szerte a világon.

A program során Paddington egy éven keresztül 12 országot (pl. Indonézia, Kambodzsa, Jordánia, Szíria, Venezuela) és 12 gyereket mutat be, akiknek a történeteit magyar és angol nyelven is el lehet olvasni. A csomagban az adott országról szóló ismeretterjesztő kártyák, nyelvleckék és feladatlapok is vannak. Ezeknek a megoldásait egyébként a szülők kapják meg e-mailben. És persze képeslapokat is rejt a levél – amiket naná, hogy fel lehet adni postán.

Paddington világ körüli útját matricák és útinaplók segítségével lehet követni. A levélcsomagokat ugyan 6-10 éves korig ajánlják, de senki sem tudja meg, ha valaki kicsit túlkorosan csatlakozik a kalandhoz… A csomagok havidíja közvetlenül a szervezethez megy, akik a súlyosan rászoruló gyerekek számára biztosítanak belőle többek között élelmiszert, víztisztító tablettát és védőoltást. Ezen a honlapon minden fontos információt elolvashatsz a családoddal a programról.

Kiemelt kép: UNICEF.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.