A héten derülnek ki a felvételik, vak elefánton segít a barátja – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mint azt tegnap már megírtuk nektek, visszalépett az amerikai elnökválasztáson Joe Biden, jelenlegi elnök, demokrata jelölt. Biden a mostani alelnöke, Kamala Harris indulását támogatja, aki azt mondta, ha rá esik a választás, vállalja a feladatot. Biden visszalépésére több ország vezetője is reagált. A magyar kormány még nem.

Forrás: F1 Facebook
Forrás: F1 Facebook

A 23 éves Oscar Piastri nyerte a vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíjat. A brit Lando Norris lett a második, így a McLaren kettős győzelmet aratott. Piastrinak ez volt élete első győzelme, így minden bizonnyal jó emlékként őrzi majd a Hungaroringet. A harmadik helyen a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton zárt a Mercedesszel. (RTL)

Magyar, Radnai és Tarr. (Forrás: Facebook)
Magyar, Radnai és Tarr. (Forrás: Facebook)

Magyar Péter lett a TISZA Párt elnöke, aminek eddig csak alelnöke volt. Alelnököknek Radnai Márkot, a párt operatív vezetőjét és Tarr Zoltánt, az európai parlamenti delegációjuk vezetőjét választották. Radnai Márk egyébként színház- és filmrendező, aki arról lett híres még kb. 9 éve, hogy elég durván megfenyegetett több kritikust, miután egy előadásáról negatív kritikát írtak. (Facebook)Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Megérkeztek az első magyar versenyzők az olimpia helyszínére. Elsőként a cselgáncsozó Pupp Réka és Gercsák Szabina költözött be a párizsi olimpiai faluba. A dzsúdósok pedig vasárnap utaztak el a francia fővárosba a háttérstáb több tagjával, például az orvosokkal, a WizzAir olimpiai festésű gépén. (HVG)

Nagyon jól teljesítettek a magyar diákok a PISA teljesítményvizsgálat egyik tesztjén. Bár szövegértésben sajnos rendszeresen alulmaradunk más európai országokkal szemben, most a pénzügyi alapműveltség teszten szép eredményt értek el a diákok. Az adatok szerint minden harmadik magyar tanuló kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel rendelkezik. (HVG)

Most szerdán, este 8 órától kezdik el kiküldeni az SMS-eket a felvételizőknek, azaz kiderül, bekerültek-e az általuk választott egyetemre/főiskolára. A ponthatárokat már este 8-kor közlik. Idén is a gazdaságtudományi képzések voltak a legnépszerűbbek, de a második helyre meglepő módon bekerült a pedagógusképzés. Akinek most nem sikerült bejutnia, július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételin jelentkezhet máshová. (Eduline)

Tündéri elefántpárosról ír a The Dodo. Egyikük, Alicia egy vak elefánt, akit egy olyan helyről mentettek ki, ahol turisták nehéz terepen való cipelésére használták és folyamatosan dolgoztatták. Malai Ngun is mentett állat, és ahogy Alicia megérkezett a thaiföldi menedékhelyre, azonnal a fülei alá vette. Mindenhova kíséri vak társát, aki elég ügyesen mozog, de azért néha elkel neki a segítség, amit Malai azonnal meg is ad neki. Alicia például imád a vízben pancsikolni, és Malai hiába utál vizezni, Alicia kedvéért ő is dagonyázik vele. Nézzétek meg a róluk készült cuki videót! (The Dodo)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.