A Gmail eredetileg Garfieldé volt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma már mindenki ismeri és használja is a Gmail-es levelezőt, de húsz évvel ezelőtti indulásakor még azért csak remélték, de nem tudták, hogy a mindennapi életünk része lesz.

A Google alapítói április elsején lőtték ki a Gmailt egy ma már elég kevéskének számító egy gigabyte-os tárhellyel. Akkoriban azonban ez óriásinak számított. A Microsoft és a Yahoo emailes szolgáltatásaihoz képest ez több százszoros tárhely volt, végtelennek tűnt.

De nemcsak emiatt, és a bolondok napjára időzítés miatt lett emlékezetes az indulás. Utóbbi miatt sokan meg is keresték a Google-t, mert azt hitték, ez április elsejei tréfa, mert nem létezhet, hogy EKKORA tárhelyet csináltak.

De azért is emlékezetes maradt, mert a G-mail már egy másik csapatnak, a Garfield alkotóinak is eszébe jutott. Sőt, meg is csinálták pár évvel a Google előtt. Így nézett ki:

Forrás: web.archive.org
Forrás: web.archive.org

De ez az email cím, amiben egy @catsrule.garfield.com végződésű címet kapott a felhasználó igazából nem volt email. Csak valamilyen, a weboldalon elérhető szolgáltatáshoz lehetett használni. De a domainje (vagyis internetes tartományneve) a G-mail volt.

A Google és Garfield csapata sem nyilatkozott erről azóta sem, de elég valószínű, hogy a Google-nek meg kellett vennie ezt a domaint a lusta macska kitalálóitól. (Gizmodo)

(Kiemelt kép forrása: X)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.