A fontos emberek nyaralnak, a Balatonnál rengett a föld – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Németország sem vesz részt a közelgő EU-s tanácsülésen Magyarországon. Bojkottálni fogják a magyar uniós elnökséget, ez azt jelenti, hogy egyetlen német miniszter sem vesz részt a budapesti ülésen. Ezzel a németek arra reagálnak, hogy Orbán Viktor önjelölt békeharcosként végiglátogatta Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnököt, majd találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel. Velük arról tárgyalt, hogyan lehet békét teremteni Ukrajnában. Mindezt azok után, hogy Magyarország épp átvette az EU soros elnökségét. Mivel ezeket a találkozókat senkivel sem egyeztette, több európai ország is jelezte, hogy bojkottálni fogja a következő uniós találkozókat. (euractive.com)

Horvátországban nyaral a magyar miniszterelnök. Az egyik horvát újság szerint Orbán Viktor Vis szigetén tölti a szabadságát. Az egyik helyi étterem tulajdonosa a Facebookra is feltöltött egy közös képet Orbán Viktorral. Ezen mindketten ökölbe szorított kézzel pózolnak. A mozdulattal valószínűleg a szombati merényletet túlélt Donald Trumpra utaltak. Az étterem tulajdonosa azt írta a fotóhoz, hogy „Várjuk Putyint és Trumpot, késésben vannak.” A magyar miniszterelnök visszajáró vendég Horvátországban, az elmúlt években szinte minden nyáron felbukkant itt Orbán Viktor. (telex.hu)

Orbán Viktor és a horvát étterem tulajdonosa. Kép: Facebook/Villa Kaliopa

Az ország leggazdagabb embere pedig Monacoban nyaral. Mészáros Lőrincet a felesége, Várkonyi Andrea, és az egyik fia kísérte el. Mészárost Monaco kikötőjéhez közel fotózták le, ahol felbukkant a híressé vált luxushajó, a Rose d’Or is. A 62 méter hosszú jacht nagyjából 27 milliárd forintba kerülhetett. Olyan szinten számít luxuscikknek, hogy ennek kapcsán már a miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt. Gulyás Gergely tavaly azt üzente a Mészáros házaspárnak, hogy „kisebb hajót, nagyobb szerénységet.” (444.hu)

Kisebb földrengés volt éjjel a Balatonnál. A 2,3-as erősségű földmozgás Balatonkiliti határához közel pattant ki, de Siófokon és Balatonföldváron is érezni lehetett. A helyiek hangos, dörgésszerű hangra riadtak, és sok helyen megremegett a ház is. Viszont károkról nem érkezett jelentés. (MTI)

Az éjjeli földrengés az érzékelőkön. Kép: Facebook/ Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Budapesten járt az egyik legismertebb amerikai Youtube-sztár, a 26 millió követővel rendelkező IShowSpeed. Közben minden lépését élőben közvetítette. A 19 éves, eredetileg Darren Watkins Jr. névre hallgató fiú épp európai turnén van. Kedd este a Mammut pláza közelében kezdte az élőzést egy magyar focimezben. A budapesti útján rajongók követték mindenhova, hallgatott egy kis Azahriah-t, evett gulyáslevest és összeszólalkozott egy vacsorázó asztaltársasággal. Végül olyan tömeg vette körül, hogy a kameráját ütés érte, ezért a közvetítés meg is szakadt. A youtuber tegnapi budapesti show-ját közel hárommillióan látták. IShowSpeed ma már Norvégiából jelentkezett be. (444.hu)

Lehet, hogy nem is hód harapta meg azt a nőt, akinek a sérüléséről mi is beszámoltunk. Egy állatvédő szervezet elnöke szerint sokkal inkább elképzelhető, hogy egy nutria vagy egy pézsmapocok volt a tettes. A szakember szerint egy hód sokkal nagyobbat harapna, de csak akkor, ha veszélyben érzi magát. Az állatok ugyanis a területüket védik, így a legjobb, ha elkerüljük őket. Magyarországon egyébként nemcsak a hódok, hanem a nutriák, más néven hódpatkányok is elszaporodtak. Mi is írtunk már nektek részletesen arról, hogy ez miért baj. (blikk.hu)

Ez egy nutria. Kép: Wikipedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.