A filmekről szólt a nap, de jön egy újabb sztrájk is – hírek kedden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hétvégén jöhet az újabb Volán-sztrájk, mivel még mindig nincs megállapodás a dolgozók és a MÁV között a fizetésekről. Az egyik legnagyobb buszos szakszervezet vezetője szerint indokolt az újabb megmozdulás. Ez azt jelenti, hogy a decemberi akcióhoz hasonlóan most vasárnap 2600, hétfőn 19 180 járat maradhat ki (ha a sztrájkot támogató közel hatezer sofőr valóban nem veszi fel a munkát). A szakszervezeti vezető hozzátette, hogy ha Lázár János építési és közlekedési miniszter megint megfenyegeti őket a sztrájk miatt, akkor februárban is leállítják a közlekedést. Decemberben már volt egy országos sztrájk. (Népszava)

Szokatlan betörés történt Connecticutban: egy bagoly berontott egy családi házba, majd elrejtőzött a társasjátékok között. A West Hartford-i rendőrség közölte, hogy az állatvédőkkel együtt szálltak ki a házhoz, hogy kézre kerítsék a szárnyas bűnözőt. A baglyot biztonságosan befogták, az állatvédők pedig megvizsgálták őt. A madár remekül van, és állítólag hamarosan szabadon engedik. Hogy vihetett-e magával valamilyen társasjátékot ajándékba, az nem derült ki. (UPI)

Town of West Hartford Police Department

Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt, hogy a NATO-csatlakozásról tárgyaljanak. A svéd miniszterelnök még nem döntötte el, hogy mit válaszol a meghívásra. Az üzenet már csak azért is tűnhet ridegnek, mert a magyar kormány lassan másfél éve halogatja annak a dokumentumnak az aláírását, amellyel a svédek végre beléphetnének a katonai szövetségbe. Bár Magyarország korábban megígérte, hogy nem ő lesz az utolsó, aki jóváhagyja a csatlakozást, azzal, hogy a török parlament már kedden aláírhatja a dokumentumot, mégiscsak úgy tűnik, hogy megszegtük az ígéretünket. (hvg.hu)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szegény párák című film révén magyar esélyes is van az Oscar-jelöltek között. Mihalek Zsuzsa berendezőként dolgozott a produkcióban. Az Oscarral egy időben – ahogy szokták – kihirdették az Arany Málna-díj jelölteket is, ahol az éves filmtermés legrosszabbjait díjazzák. Idén a legtöbb, hét jelölést Sylvester Stallone filmje, a Feláldozh4tók kapta. Öt jelölést kapott Az ördögűző: A hívő, valamint a Micimackó: Vér és Méz. Négy-négy jelölést kapott az év két talán legkevésbé sikerült szuperhősfilmje, a Shazam! Az istenek haragja és A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. (rtl.hu)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!