A damaszkuszi kecskénél kevés rusnyább állat van

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Elég sok mém és videó születik kecskékről. Vicces, aktív, cuki, fura állatok. Az egyik leghíresebb talán a Taylor Swift-dalra visító kecske, amit be is teszünk most ide:

De van egy kecskefajta, ami úgy néz ki, mintha a mesterséges intelligenciától azt kértük volna, rajzolja meg a legfurább és legcsúnyább kinézetű kecskét. Ő a damaszkuszi kecske, ami így néz ki:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Vagy akár így, mint ebben a videóban látható.

2018-ban lett ismertebb, amikor a neten elkezdtek fotókat feltölteni róluk, és kecskeszörnynek nevezték őket. Nemcsak azért, amilyen pofaszerkezetük van, hanem mert hatalmasak a többi kecskéhez képest. 78 centi magasak. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem minden damaszkuszi kecske néz ki ennyire extrémül, bár a beesett pofa és orr azért mindegyiknél megvan. És hogy miért lettek akkor néhányan ennyire csúnyák? Valószínűleg pont azért, mert a tenyésztők rájátszottak ezekre a nem mindennapi vonásokra. Ugyanis szépségversenyt is tartanak nekik, ahol a legcsúnyább szokott győzni.

Szíriában őshonos, majd kb. 80 éve Ciprusra is került belőlük. Főleg azért, mert a nagyobb termetük miatt több tejet adnak és több hús is lesz belőlük. Szóval a versenyek is ezekben az országokban zajlanak, plusz Szaúd-Arábiában. A győztes kecske tulajdonosa amúgy elég szép pénzösszeget vihet haza. (IFLScience/Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.