A Barbie kapta a legtöbb jelölést a 2024-es Golden Globe-ra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nemcsak a jövő évben kiemelkedő, de a Golden Globe 81 éves történetének második legtöbb jelölést kapó filmje lett Greta Gerwig feminista szuperprodukciója, a Barbie. 

2024-ben összesen 10 kategóriában fog versenyezni, többek között a legjobb filmmusicalnek vagy vígjátéknak, a legjobb rendezőnek (Gerwig), a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb női főszereplőnek filmmusical vagy vígjáték kategóriában (Margot Robbie) járó szobrocskára is esélyes. 

A Barbie-t követi, és csak eggyel maradt le, az Oppenheimer, Christopher Nolan filmes portréja az atombomba feltalálójáról. Vicces, hogy a két film premierje egy hétvégére esett, ezért a Barbenheimer szóvicc elég népszerű volt idén. A Oppenheimer 8 jelöléssel indul.

Fotó: IMDB

Az Oscarral ellentétben a Golden Globe-on nemcsak mozifilmeket, hanem televíziós (vagyis lassan főleg streaming-szolgáltatós) produkciókat is díjaznak. Az is más, hogy itt műfajok között is különbséget tesznek, van külön drámai és vígjáték főszereplőnek és mellékszereplőnek kategória. 

Az Oppenheimer dráma kategóriában többek között a Bradley Cooper főszereplésével és rendezésével készült Maestroval, Martin Scorsese filmjével, a Megfojtott virágokkal (amiben Leonardo DiCaprio játssza a főszerepet) fog versenyezni. A Barbie a hatalmas kritikai elismerést szerző Szegény párák (Emma Stone-nal a főszerepben) és a Natalie Portman és Julianne Moore alakításával készült May December ellen száll ringbe a legjobb musical vagy vígjáték kategóriában. 

Az Utódlás és A mackó az élen a tévések között

Ami a tévés/streaming szcénát illeti a legtöbb jelölést (9-et) a nálunk az HBO Max-on elérhető Utódlás kapta, őt követi szorosan A mackó (Disney+ on érhető el nálunk).

Fotó: IMDB

Ami a legjobb tévés drámákat illeti ott A korona (Netflix), Az 1923 című western-sorozat, A diplomata (Netflix), A mackó, Az Apple tv-n futó The Morning Show és a Disney+-on elérhető Gyilkos a házban mellett a videojáték alapján készült zombis The Last Of Us versenyez majd.

Kíváncsian várjuk a jövő évi, január 7-én megrendezett átadót, miután az Oscar mellett a Golden Globe sem úszta meg 2022-ben, hogy komoly kritikákat kapjon a jelöltek és a felállított show túlzott „fehérsége” miatt, vagyis a sokszínűség hiányát kifogásolták.  

(via Variety)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!