A 6. helyen végzett egy magyar versenyző a puzzle vb-n

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Negyedik alkalommal rendezték meg a kirakós vb-t, vagyis a World Jigsaw Championships nevű versenyt. Ezen 75 országból több mint 3 ezer résztvevő vesz részt, akik, nos

ülnek és puzzle-öznek.

Ez persze unalmasnak tűnhet annak, aki nem szeret játszani, de annak, aki igen, nagyon is csábító a gondolat, hogy minél többet hozzon ki a kirakózásból. Mi ebben a cikkben írtunk arról, hogy miért is érdemes puzzle-özni. Nem utolsósorban egészségügyi előnyökkel jár, sőt, még egyes betegségek kialakulását is segíthet megelőzni.

A mostani puzzle bajnokságot a spanyolországi Valladolid városában rendezték, több kategóriában.

Az egyéni versenyben minden versenyzőnek legfeljebb másfél órája van arra, hogy egy 500 darabból álló puzzle-t befejezzen. Az nyer, aki a leggyorsabb. Ezt a fajta játékot amúgy speed puzzlingnek is hívják. Az idei győztes Kristin Thuv lett Norvégiából, aki 37 perc alatt végzett. A hatodik helyen egy magyar versenyző, Arthofer Mercédesz végzett, ő 43 perc alatt rakta ki az 500 darabot.

Jobbra felül a magyar versenyző, Mercédesz. Fotó: World Jigsaw Puzzle Federation

Van páros és csoportos kategória is. Utóbbi győztese idén egy amerikai csapat lett, ők világrekordot is döntöttek. 49 perc 13 másodperc alatt teljesítettek egy 2000 darab kirakóst. (Euronews)

Te szeretsz puzzle-özni? Írd meg nekünk a belső üzenetküldőben!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Nyúlnap van, mi pedig traktorozunk, játszunk és szórakoztatunk.