Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvös, felhős, borongós, igazi őszi idő lesz. Eső, zápor bárhol eleredhet, ezért ne indulj ernyő nélkül sehova. Igazi otthonülős, kuckózós nap lesz ma, nyugodtan csinálj úgy, mint egy macska. Keress egy nyugodt sarkot, és szundikálj. Vagy bosszantsd a kutyákat, mint Szerénke és Lukrécia a Frakk, a macskák réme című mesében. Bár nem biztos, hogy a kutyák értékelni fogják ezt.

Frakk, Szernéke és Lukrécia. Forrás: Youtube

És ha már Szerénke, éljen soká az összes, hiszen ma van a nevük napja. És a Szerénákat is ma köszöntjük, mindkettő név azt jelenti, hogy derűs, csendes, nyugodt. Már-már decens, illedelmes, tisztelettudó. Sőt, úgy is mondhatjuk, hogy demure. Ez utóbbi szót többször hallhattad, olvashattad már, ha sokat pörgeted az instát és a TikTokot. Ma arról írunk bővebben, hogy mit is jelent ez, és miért kapta fel még az amerikai elnök is.

Ma köszöntjük a Roxánákat is, éljenek soká. És ne feledkezzünk meg egy igazán jeles évfordulóról sem. Ma 730 éve, hogy Monoszló Lodomér esztergomi érsek kiátkozta az esztergomi mészárosokat, mert az esztergomi káptalan sérelmére áthelyezték a mészárszéket. Kemény világ volt 1294-ben, na.

De ma ne legyen az, kellemes hétvégét kívánunk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.