Mit csinálj a gyereknapi hétvégén?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Itt a gyereknapi hétvége, az egész országban rengeteg program lesz, ami nektek szól. Köztük számos olyan is, amit a szüleitek is élveznének, úgyhogy nyugodtan mondjátok nekik, hogy nincs kifogás! A programok közül válogattunk most nektek néhányat, de ez is csak a töredéke annak a számtalan eseménynek, ami a hétvégén lesz.

Irány a Városliget

A Nagyréten szombaton és vasárnap a főváros legnagyobb gyereknapi rendezvénye lesz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében. Koncertekkel, internetsátorral, sportszigettel várnak, a Nemzetek utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országaik hagyományait, ételeit, szokásait. A rendezvény ingyenes, részletek itt.

Tavaly is nagy buli volt. Facebook/Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Koncertek, hajtány és fűsüni a Vasúttörténeti Parkban

A hétvégén kétnapos gyereknapot tartanak a Vasúttörténeti Parkban, koncertekkel, madár- és egzotikusállat-bemutatóval, kézművesprogramokkal. Lesz VR Park, utazó planetárium és rengeteg busz, mozdony, kerti vasút és hajtány is. A belépés 14 éves kor alatt ingyenes, de például a hajtány, a gőzmozdony és a sínautó fizetős. Részletek itt.

Nyitott szertárkapuk a tűzoltóságokon

Végül is mért ne nézz be egy tűzoltólaktanyába? Vasárnap 436 helyszínen, az ország legtöbb hivatásos tűzoltólaktanyáján és -őrsén, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzenban és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában is várják a családokat gyereknapon. A kapuk délután négykor záródnak. Részletek itt.

Gyereknap a Gyermekvasúton

Vasárnap Budapesten, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán lesznek gyereknapi programok. A vonatok is sűrített menetrend szerint közlekednek majd. A kicsiket arcfestéssel, ugrálóvárral, LEGO-járművekkel várják. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, valamint egy Ikarus 280-as típusú, egykor a MÁV flottájában szolgáló nosztalgiabuszt. A vasútrajongók hajtányozhatnak is. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A színpadon lesz tudományos kísérlet, koncert és bűvész is. Íme a részletek.

Hajtányozni is lehet a Hűvösvölgyben. Facebook/Gyermekvasút Budapest

Gyereknap a Balaton környékén

A Balaton mellett több nagyvárosban készülnek gyereknapra, cirkusszal, koncertekkel, játékokkal. Balatonfüred, Tihany, Siófok, Veszprém és még jó néhány város programjait megtalálod itt.

Debrecenben két napig tart a gyereknap

Az ország második legnagyobb városában a gyereknapi rendezvények már szombaton megkezdőnek. Programok várnak az Állatkertben, az Agórában, a Nagyerdőn, és újra pöfög Zsuzsi, a nosztalgiagőzös. A debreceni programok közt itt válogathattok.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.