Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ez egy gyönyörű nap, ne hagyjátok, hogy elmúljon! Napos-felhős idő lesz ma, északon záporok, zivatarok tehetnek be a tavaszi időnek, de a délutáni hőmérséklet ideális lesz bármilyen szabadtéri programhoz.

Vagy ahhoz, hogy pihenéssel töltsük a pünkösdi hosszú hétvégét és elégedetten nyúljunk végig a sezlonon, vagyis a heverőn. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor: a fej számára kissé magasított, támlátlan, rugózott kárpitozott ülő és egyszemélyes fekvőbútoron. Az igazi, régi sezlonok már nem túl divatosak, a helyüket a kényelmes fekvőfotelek vették át.

Az Alexandrákat és az Erikeket köszöntjük, előbbi azt jelenti, hogy embereket oltalmazó, harcra kész, utóbbi azt, hogy nagyrabecsült. A hétvégére egy sor szórakoztató anyaggal készültünk nektek.

Mai útikönyvünkben például Írországgal foglalkozunk majd. Ez az ötmilliós kis ország számos kulturális kincset adott a világnak, például 1976-ban a U2 együttest. A világ egyik legismertebb zenekarának néhány dalát talán te is ismered: a One, a With or Without You vagy a Vertigo már bőven benne van a korban, de időnként még most is felcsendül a rádióban.

A U2 szerzeménye a felemelő Beautiful Day is. A dal üzenete, hogy akkor is próbáljunk örömet lelni a világ szépségeiben, ha már sok mindent elvesztettünk. Szóval mi mással is nyithatnánk egy hosszú hétvégét? It’s a beautiful day / Don’t let it get away!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.