Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Viharos nap várható ma, sokfelé lesz zápor, zivatar, sőt, még akár jégeső is. Szóval ernyőt mindenképp vigyetek magatokkal, és ha végül mégis kisüt a nap, ezt használhatjátok napernyőnek is. A paraplé régebben az úri kisasszonyok fontos kelléke volt, ezzel védték magukat a nap sugarai ellen. Ma már sajnos nem divat, ideje lenne visszahozni, különben nem marad más, csak a kenegetés. Ezt pedig sokan utálják, de még mindig jobb, mint a leégés. Ma arról írunk nektek, hogy mivel és hogyan lehet védekezni a káros napsugarak ellen. Jól fog jönni ez a tudás, ha épp nem szakad az eső.

Ma Norvégiában nemzeti ünnep van, épp 210 éves az alkotmányuk. Ez a nap a távközlés világnapja, és ma van a homofóbia, transzfóbia és bifóbia ellenes világnap is. Ez utóbbi arról szól, hogy nem kéne megbélyegezni azokat, akik a többségtől eltérő nemi hovatartozásúak. A világnap annak állít emléket, hogy 1990-ben ezen a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a homoszexualitást a betegségek listájáról.

Ma Paszkál névnap van, ez egy igen ritka név. Héber eredetű, annak idején a húsvétkor születetteket nevezték így. Azt jelenti ugyanis, hogy húsvéti. Igaz ugyan, hogy a hétvégén pünkösd van, de őseink még más naptárból dolgoztak. Amúgy hamarosan azt is megírjuk nektek, hogy pontosan mit is ünneplünk pünkösdkor.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.