Gyerekeknek az atomháborúról

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lesz-e atomháború? – kérdezik a gyerekek. A kampány eléri őket is. A felnőtteknek sem tesz jót, de egy gyerekhez sokszor csak félmondatok szivárognak el: plakátok, netes reklámok, szalagcímek. A Kispolgár egyik feladata, hogy megnyugtassa őket. A felnőttek épp meg vannak bolondulva, egymást ijesztgetik szavazatok reményében. Nem eszik olyan forrón az atomháborút. Megírtuk alaposan, a világégéstől a taktikai atomfegyverekig, hogy miért képtelenség, és miért trombitálja ezt mégis a kormány.

Vannak félelmek, amiktől egyszerűen csak megkíméljük őket. A bőnyi késelés, amit egy valószínűleg évekig zaklatott kislány követett el, nem került az újságba. Minek? Elkerülhetetlenül megijednének, holott erre elszigetelt esetek miatt nincs okuk. Arról írtunk helyette, mivel jár a bullying, és mit lehet ellene tenni.

A félelemkeltés a legősibb manipulációs technika, már az állatok is használják. Azon vagyunk, hogy átlássanak rajta majd felnőttként, gyerekként pedig ne féljenek. Köszönjük a figyelmet és a támogatást.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.