Madárcsicsergős jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma a Mózeseket és Botondokat illik felköszönteni, ők ünneplik a névnapjukat. Remélhetőleg esőmentesen, a meteorológusok kis beborulást emlegetnek, de nagy zuhékat nem. Nagykabátra pedig nem lesz szükség, a nap nagy részében valószínűleg pulcsira sem.

Ami a vezető témánkat illeti: a gyorskajákról lesz szó. Valljuk be, szinte alig akad ember, aki ne szeretné a hambit, sült krumplit vagy a liternyi olajban sült, panírozott sajt– vagy húsfalatkákat. Amúgy a kerekre szelt, olajban sült, ropogós krumplit rósejbninek is hívják.

A gyorskajáldák eredetéről, az első drive-inről és sok minden másról is írunk a cikkben. Higgyétek el, meglepő lesz, mi adta az ötletet a Mekinek.

Emellett nem hagyunk benneteket kisebb, de annál izgalmasabb olvasmányok nélkül sem, ezek viszont legyenek meglepik. És természetesen a nap legfontosabb híreit is szállítjuk este 7-kor.

Legyen nagyon szép napotok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.