Doktori címet szerzett egy tizenhét éves tinilány

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tizenhét évesen lett doktor egy amerikai tinédzser. Dorothy Jean Tillman ezzel a legfiatalabb, aki az Arizonai Állami Egyetemen valaha doktori fokozatot szerzett. A lány tíz évesen kezdte felsőfokú tanulmányait a Lake County-i főiskolán, ahol pszichológiát hallgatott. 2020-ban aztán felvették az arizonai egyetem doktori programjába. Dorothy a diplomáját május 6-n vehette át.

A csodagyerek tinédzser elmondta, nagyon hálás azért, hogy tanulhatott. Kiemelte, hogy milyen fontos volt az anyukája és a nagymamája támogatása, nélkülük nem tudott volna végigmenni ezen az úton. Az anyukáját egyébként a legnagyobb példaképének tartja, róla azt mondta az egyik amerikai tévéshowban, hogy egy „igazi csodanő”. Dorothyt kérdezték arról is, hogy mik a tervei a doktori diploma megszerzése után. „Olyan vagyok, mint a többi tinédzser, még mindig azt próbálom kitalálni, mit is szeretnék pontosan, hogy mik a konkrét álmaim és céljaim. Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent elértem már, most viszont van időm átgondolni a dolgokat.”

Dorothy elmondta azt is, hogy reméli, hogy más fiatalokat is inspirál a története, de azt is, hogy nem baj, ha fiatalon az ember még nem tudja, mit szeretne kezdeni az életével. A baj az, ha nem is veszi magának a fáradtságot, hogy gondolkodjon ezen.

Bármilyen bámulatos teljesítmény is, de Dorothy Tillman nem a legfiatalabb doktor a világon. A Guiness Rekordok Könyve szerint ez a cím egy indiai csodagyereké. Balamurali Ambati mindössze 14 éves volt, amikor a New York-i orvosi egyetemen doktori fokozatot szerzett 1991-ben. (abcnews.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."