Ha lennének szárnyaid, repkednél hidak alatt?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Fantasztikus szárnyasruha-repülést hajtottak végre nemrég a londoni Tower hídon. Hogy mégis hogy kell ezt elképzelni? Nos, a szárnyasruha-repülés, vagy másik nevén a siklóruhás repülés egy sport. A repülés során a sportoló szárnyasruhát viselve ugrik le valamilyen magaslatról. A szárnyaival kormányoz és az öltözet segítségével jelentős vízszintes távolságot tesz meg – majd kibontja az ernyőt és földet ér.

Két osztrák ejtőernyős, Marco Waltenspiel és Marco Fürst most egy bonyolult manőverrel szerzett világhírnevet a sportnak. A páros vasárnap reggel egy London felett 914 méter magasan lebegő helikopterből ugrott ki, hogy átrepüljön a Tower híd alatt.

Íme a videó:

A repülés során az ernyősök elérték a 246 km/órás sebességet, és még egy figurát is bemutattak a levegőben. Az út mindössze 45 másodpercig tartott, és a Temze fölött bontották ki az ejtőernyőt. A páros a mutatvány előtt több mint 200 gyakorlóugrást hajtott végre mindenféle darukról annak érdekében, hogy biztonságosan és pontosan szárnyalhassanak.

Az ugrás előtti napon Marco Fürst annyira ideges volt, hogy mindössze négy-öt órát tudott aludni – de elmondta, hogy később, amikor már a helikopterben voltak, tudták, hogy minden rendben lesz. És rendben is volt – az ugrás csodásan sikerült. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.