Bemutatta első kereskedelmi űrjáratának ruháit a SpaceX

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Idén nyáron startol el az első kereskedelmi űrjárat, amit Elon Musk cége, a SpaceX szervez. Ez lesz az első olyan alkalom, hogy egyszerre négyen tesznek majd űrsétát.

A járművön kívüli tevékenységekhez (EVA) alkotott ruhákat most mutatták be, és más lesz, mint az általános NASA űrruhák. Kinézetre ilyen:

Kevésbé lesz testes, a dizájnja pedig a kényelmet és rugalmasságot helyezi előtérbe. Vagyis könnyebben tudják majd végtagjaikat hajlítani a viselők.

Amivel utaznak, a Crew Dragonon nem lesz légzsilip, így az egész kabinban leengedik a nyomást. Ezért az EVA ruha nagyobb védelmet nyújt az űr vákuumban, működik nyomás alatti és nyomás nélküli környezetben is. Az új űrhajósok extra védelmet is kapnak, egy köldökzsinórral összekötve mennek ki az űrbe, hogy a felszerelés működőképes maradjon, és el ne sodródjanak.

Ez lesz tehát az első Polaris Program, ami a Polaris Dawn nevet kapta. A ruhákat is most tesztelik először élesben. A földtávoli pont 700 km lesz, ezen a magasságon hajtják majd végre az űrsétát is. Ilyenkor halad a leglassabban az űrhajó. (IFLScience)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."