Mentális egészsége érdekében lemondott koronájáról Miss USA

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Először fordult elő, hogy mentális egészségére hivatkozva mondott le egy szépségkirálynő. A 2023-as Miss USA-t, Noelia Voigtot tavaly novemberben koronázták meg. Most pedig közleményt adott ki arról, hogy nem tudja a királynősséggel járó teendőket folytatni. „Legbelül tudom, hogy ez csak a kezdete egy új fejezetnek az életemben, és remélem, a kiállásommal, hogy a mentális egészségemet helyezem előtérbe, másokat is inspirálok. Hogy szólaljanak fel akkor is, amikor azzal a jövőjüket kockáztatják vagy bizonytalanságba kerülnek” – írta.

A venezuelai-amerikai származású Voigt az első szépségkirálynő, aki emiatt mond le a címről, de egyre gyakoribb, hogy hírességek nyíltan beszélnek a mentális zavarokról.

A tenisz egyik feltörekvő csillaga, Naomi Osaka 2021-ben a Francia Open előtt vonult vissza, mert megbüntették, amiért nem akart interjút adni az egyik meccse után. Osaka elmondta: azért nem áll ilyenkor mikrofon elé, mert az szorongással tölti el. És inkább vállalta, hogy ezzel bukja a teljes versenyt.

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

Justin Bieber a turnéját mondta le 5-6 évvel ezelőtt, és nyíltan beszélt arról, hogy komoly depressziós, szorongásos zavar miatt teszi ezt. Bieber olyannyira komolyan veszi azóta is a mentális egészséget, hogy rendszeresen beszél róla interjúkban, közösségi oldalán, sőt, 3 millió dollárt ajánlott fel a rajongóinak, akik nem tudtak pszichoterápiát kifizetni.

Még egy sportoló volt, aki Osakához hasonlóan a karrierje csúcsán nyomta meg a szünet gombot. Simone Biles a 2020-as olimpián szállt ki a versenyből. A tornász elmondta, hogy az egyik gyakorlat alatt olyan bizonytalannak érezte magát, ami már veszélyessé tette a versenyzést. Biles elmagyarázta, hogy mentálisan rossz állapotban volt, túl nagy volt a nyomás, ezért döntött így.

(CNN)

(Kiemelt kép: Instagram/Noelia Voigt)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.