Világvége-bunkert épít a Facebook alapítója

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nagyszabású építkezésbe kezdett Hawaii egyik szigetén Mark Zuckerberg. A Facebook vezetője csaknem százmillió dollárból építtet egy kőfallal körülvett birtokot. A földet már megvette, az oda tervezett két hatalmas palotában összesen harminc hálószoba, ugyanennyi fürdőszoba, tanácsterem és éttermi konyha is lesz.

Ám Zuckerberg nemcsak a felszínen tervez. A birtok alatt egy ötezer négyzetméteres bunker is helyet kap. A bombabiztos óvóhelyen lesz például könyvtár, több vészkijárat, és hatalmas vasbeton kapuk zárják el a külvilágtól. Saját vízellátással és élelmiszer-raktárakkal rendelkezik majd, és valószínűleg élelmiszer-termelésre is alkalmassá teszik a föld alatti rejtekhelyet.

Az építkezésen dolgozó valamennyi munkásnak titoktartási nyilatkozatot kellett aláírnia. Többeket elbocsátottak, mert a közösségi oldalaikra fotókat töltöttek fel a munkáról. Amikor erről kérdezték, Zuckerberg és titkársága nem válaszolt az újságíróknak.

A szupergazdag vállalkozók egymással is versenyeznek extrém projektjeikkel, szóval az optimista magyarázat, hogy egyszerűen csak flexelnek: bee, nekem van óriásbunkerem, neked meg nincs! A pesszimista az, hogy tudnak valamit, és nem véletlen, hogy az egyik bunkert épít, a többi meg – Elon Musk Tesla-tulajdonos és Jeff Bezos, az Amazon feje – űrhajót. (Wired)

Borítókép: Fallout 4 / Bethesda Softworks

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.