Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És köszöntjük a Mihályokat és Győzőket! Nem lesz ma túl meleg, és esernyő sem árt, mert délelőtt még csöpörészhet az a büdös eső.

Persze igazából nem büdös. Jól is néznénk ki! Habár… az emberek egy része megmagyarázhatatlanul vonzódik a bűzös dolgokhoz. Egész csokrot gyűjtöttünk mára a világ legundorítóbb szagú ételeiből. És ezekért sokan hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni. Talán mert a szagnál is fontosabb, hogy elmondhassák: olyat ettek, amit csak kevesen mernek.

De a többség mindig is próbálta magától távol tartani a büdöst. Ezért találták fel a vécét! Sőt már a Biblia is lelkére köti az ókori zsidóknak, hogy a táboron kívül kakáljanak, és ássák el. Valamint azt is, hogy ne egyék meg a denevért és a búbos bankát. Szegény madárnak rengeteg csúfneve született, amiért különösen büdös kakával védekezik, ha veszélyt érez. Úgy hívták: szurtos dudu, ganajmadár, vagy fostos bugybóka.

Ma érkezik hazánkba a kínai elnök, Hszi Csin-ping. Ő másképpen védekezik, ha fenyegetve érzi magát. Egyrészt azzal az állig felfegyverzett őrezreddel, amely ide is elkíséri, és délutántól lezárják miatta a fél várost. De ez nem védi meg attól, akitől igazán fél: Micimackótól. Erről írunk ma részletesen. Este pedig, ahogy megszoktad, mindenről, ami fontos és érdekes!

Kiemelt kép: Andy Morffew / Wikimedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.