Sztárok, akik híresek arról (is), milyen kedvesek a rajongóikkal

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Attól, hogy valaki világhírű, még nem ragyognak körülötte fényes csillagok, ha leszalad a boltba. Már ha leszalad, és nem mások csinálják ezt meg helyette. De vannak sztárok, akik rettenetesen bunkók tudnak lenni a rajongóikkal, ha véletlenül összefutnak velük. És vannak olyanok is, akiknek az arcát hiába ismeri mindenki a világon, ugyanúgy viselkednek, mint mindenki más. Vagy legalábbis igyekeznek szerények és kedvesek maradni. Néhány A-listás sztár igen magas szinten űzi ezt a sportot.

A legtöbb „legkedvesebb híresség” listát a Mátrix- és a John Wick-filmek sztárja, Keanu Reeves vezeti. Nem véletlenül. Szinte már mém lett abból, hogy bárhol is bukkan fel a világban, mindig van valamilyen váratlan jócselekedete. Talán csak kiscicákat nem mentett még magas fákról.

Fotó: Wikipedia
  • De filmezték már le a New York-i metrón utazva, ahol átadta a helyét egy nehéz táskát cipelő utasnak.
  • Egyszer vett már fagylaltot csak azért, hogy aláírhassa a blokkot egy fiatal rajongójának, aki autogramot akart kérni tőle.
  • 2019 márciusában egy Los Angelesbe tartó repülőgép, amelyen Reeves is utazott, kényszerleszállást hajtott végre. A színész nyugtatgatta az utasokat, és fotókat készített velük. Miután segített megszervezni a csatlakozást, útközben Kaliforniáról szóló tényekkel szórakoztatta az utasokat, és még countryzenét is játszott a telefonjáról.
  • A színész hatalmas összegeket adományoz gyermekkórházaknak, és egy alapítványon keresztül rengeteg pénzt küldött már a rákkutatással foglalkozó tudósoknak is.
  • Reeves a Mátrix legutóbbi részének forgatása után minden kaszkadőrnek Harley-Davidson motorokat vásárolt, hogy megköszönje nekik a kemény munkájukat.

A Taylor Swift-rajongás egyesek számára érthetetlen, míg mások számára teljesen egyértelmű. Ebben a cikkben hosszabban is foglalkoztunk azzal, hogy az énekesnő milyen szoros érzelmi kötődést alakított ki a rajongóival, akiknek külön neve is van: Swifties. De az érzelmeken túl az énekesnő a gyakorlatban is sokat tett a rajongóiért.

iHeartRadioCA / Wikipedia
  • A COVID-19 járvány kezdetén Swift több ezer dollárt adományozott azoknak a rajongóknak, akik nyilvánosan is kifejezték, hogy a vírus miatt milyen súlyos anyagi helyzetbe kerültek.
  • 2017-ben, a Reputation című album megjelenésekor 100 angliai rajongót lepett meg a saját otthonában. A közös zenehallgatás után fotózkodni is lehetett Swifttel.
  • Amikor az énekesnő megtudta, hogy az egyik 16 éves rajongója súlyos csontritkulással küzd és pénzt gyűjt a neten az orvosi számlái kifizetésére, utalt neki 10 ezer dollárt. Egyszer egy torontói diáklány 5 ezer dolláros diákhitelét fizette be.
  • Swift több mint 2000 különleges vendéget, köztük árva és/vagy állami gondozásban lévő gyerekeket hívott meg az egyik turnéja utolsó főpróbájára. Nemcsak a koncertélményt adta nekik, órákig beszélgetett velük és még egy pizzapartit is tartottak együtt.
  • Egy 13 éves arizonai rajongó szeretett volna elmenni Swift 2018-as koncertjére, de nem sokkal előtte baleset érte és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az esetről hallva Swift még a kórházban is meglátogatta a kislányt, és megígérte, hogy a következő koncerten találkoznak. 2023-ban, amikor Swift újra ott lépett fel, és négy ingyenjegyet küldött a kis rajongónak.

Hollywood egyik legragyogóbb csillaga, Tom Hanks a való életben is rendkívül szimpatikusan viselkedik. Többször is belefutott már civil esküvőkbe, visszaadta valakinek az elveszett iratait, és egy kis rajongója segítségére sietett a koronavírus-járvány idején.

Dick Thomas Johnson / Wikipedia
  • 2015-ben a Fordham Egyetem egyik diákjának a személyi igazolványát találta meg futás közben. A Twitteren megüzente a hallgatónak, hogy ha szüksége van rá, bátran szóljon és az irodája elküldi neki az okmányt.
  • 2008-ban az Angyalok és démonok című Hanks-filmet forgatták Rómában, a Pantheonban. De egy menyasszonynak meg kellett várnia, hogy befejeződjön a forgatás, mert csak azután kezdődhetett el az ő esküvője. Tom Hanks cserébe az oltárhoz kísérte utána.
  • Az esküvői látogatások ezzel nem értek véget. 2016-ban, szintén futás közben egy friss házaspárral állt meg szelfizni a Central Parkban. 2021-ben egy másik esküvőt is megtisztelt a jelenlétével, akkor egy kaliforniai ceremóniába futott bele.
  • Hanks a veterán katonák támogatásának szószólója, de rengeteg jótékonysági szervezetet is támogat, többek között egy gyerekek egészségével, egy AIDS-szel és egy rákkutatással foglalkozó alapítványt.
  • 2020-ban, amikor kitört a koronavírusjárvány, a színész írógépet küldött egy 8 éves Corona nevű kisfiúnak, akit a társai zaklattak a neve miatt. A levélben megírta, hogy a kisfiú bátran tekinthet rá a barátjaként.

Neked ki a kedvenc hírességed? Ha lehetne, kivel találkoznál szívesen? Írd meg nekünk a belső üzenetküldőben!

Források: Business Insider, Prestige Online.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.