Magyar fényképész nyerte az egyik legizgalmasabb fotóversenyt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Minden évben megrendezik a Close up Photographer of the Year nevű versenyt, ahol a makró- és a mikrófotózás művelői mérettetik meg magukat. A verseny minden évben egy kihívást is elindít, ennek a témája idén a víz volt – tehát bármilyen fotót el lehetett küldeni, aminek köze volt a vízhez.

A felhívásra rengeteg kép érkezett, a fotókon voltak többek között hínárban úszó csikóhalak, szárnyaikat szárító bogarak és esőcseppel díszített virágok is.

A kihívást a Csillagok között című fotó nyerte, amit Litauszki Tibor magyar fotós készített. A felvételen egy alulról megvilágított gőte látható a vízben, aki épp a békapetékből álló vacsoráját eszegeti. Tavaly ősszel egyébként ugyanezzel a fotóval a Nature Conservancy versenyét is megnyerte.

Litauszki Tibor / Cupoty / Facebook

A fotós Németországban él, ahol sok tiszta és lassú folyású patak van: ezek kiváló élőhelyet biztosítanak az alpesi gőtéknek. Litauszki a pályázatában azt írta, évek óta figyelemmel kíséri az életüket, és így volt ez tavaly is. „Néhány nappal azután, hogy a békák lerakják petéiket, alkonyatkor megjelennek a gőték, és egész éjjel az ivadékból lakmároznak. Ezt a pillanatot akartam megörökíteni a víz alatt.”

A közelik versenyén a második helyen egy brit fotós, Ian Gilmour végzett a jégbe zárt virágokat ábrázoló képével:

Cupoty / Facebook

A harmadik helyezést a francia Sebastien Blomme szerezte meg egy szitakötőről készült képpel:

Cupoty / Facebook

Források: CUPOTY, Litauszki Tibor / Facebook 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.